Haberler

Yardım Konvoyu Özbek Asıllı Vatandaşlar Tarafından Karşılandı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Halep'teki sivillere destek amacıyla oluşturulan ve Konya'dan hareket eden konvoy Hatay'a ulaştı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Halep'teki sivillere destek amacıyla oluşturulan ve Konya'dan hareket eden konvoy Hatay'a ulaştı.

Konya'dan hareket eden konvoy, Antakya Topboğazı mevkisinde karşılandı. Burada konvoya Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 34 yıl önce Türkiye'ye göç eden ve Hatay'ın Ovakent Mahallesi'ne yerleştirilen Özbek asıllı Türk vatandaşları tekbir getirerek destek verdi.

Özbek asıllı İsmail Ateş, yaptığı açıklamada, Suriyeli kardeşlerine destek vermek için geldiklerini belirtti.

Mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmak için alana geldiklerini ifade eden Ateş, "Biz Müslümanlar ve Özbek halkı olarak Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin daima yanındayız ve destekliyoruz." dedi.

Musa Kurt ise Suriyelilerin yaşadığı acıyı daha önce kendilerinin de yaşadığını ama yüce Türk milletinin yanlarında olup yaralarını sardığını söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'dekilerin de yaralarını sarmak için yola çıktığını vurgulayan Kurt, "Biz de bir serçe misali destek verelim dedik. Allah başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere onun gibi düşünen bütün İslam liderlerini her zaman beladan, şerden korusun. Allah'ın izniyle Halep'teki kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Onların acısı bizim acımız." diye konuştu.

Türk ve Suriye bayrakları ile süslenen otomobil, kamyon ve hafif ticari araçlardan oluşan konvoy daha sonra Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

Reyhanlı'ya gelen araçlar burada İHH İnsani Yardım Vakfı görevlilerince konaklayacakları yerlere yönlendirildi.

Vakıf yetkilileri, konvoyla gelenlerin yarın Cilvegözü Sınır Kapısı önünde olacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Antakya Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title