Haberler

"Yardım Alan Değil Yardım Eden Ülkeyiz"

Güncelleme:

MÜSİAD'ın geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomisindeki gelişmeleri anlattı.

MÜSİAD'ın geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomisinde gerçekleştirdiği büyüme sayesinde 2004 yılından itibaren yardım alan değil, yardım eden bir ülke haline geldiğini söyleyerek, "Geçen sene Türkiye'nin sadece devlet olarak dış yardımları 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı ve 2011 yılı içerisinde dış yardımlarını en hızlı artıran ülke listelerinin başında geliyor Türkiye" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar yemeği, bu yıl da ATO Kongresium'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve Ankara milletvekillerinin katıldığı iftar yemeğinde, MÜSİAD'ın 22 yıllık geçmişini anlatan bir tanıtım filmi gösterildi.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Ziya Kahraman, Ankara'nın gerçekleştirdiği gelişmeyle hem sanayinin hem de ticaretin başkenti haline gelmeye başladığını söyledi.

OLPAK: "YETİŞMİŞ ELEMANA İHTİYAÇ VAR"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, Ramazan ayının af ve mağfiret ayı olmasının yanı sıra hatalarla yüzleşme, kardeşliği geliştirme ayı olduğunu hatırlatarak, "Maalesef yakın ve uzak coğrafyalarımızda bir çok acı olaya şahit oluyoruz" diyerek, Arakan ve Suriye'de yaşananlara dikkat çekti. Olpak, "Umudumuz ve duamız, bu mübarek Ramazan'da mazlumların acılarının son bulması, gönüllere kardeşlik ve barış ikliminin hakim olması" dedi.

"Cari açık ve enflasyon rakamlarına rağmen, bu rakamların yılın başlangıcına rağmen aşağıya doğru harekete geçmesini görmek memnuniyet verici" diyen Olpak, işsizlik oranı gibi verilerin değerlendirilmesiyle birlikte MÜSİAD olarak yıl sonunda yüzde 4 bandındaki büyüme umutlarını muhafaza ettiklerini söyledi. Hızlı bir büyüme ile düşük gelirli ülke olmaktan kurtulan birçok ülkenin orta seviyeye ulaştığında orada takılıp kaldıklarını kaydeden Olpak, buraya takılıp kalmamak içinse yetişmiş elemanın önemli olduğunu kaydetti.

Nail Olpak konuşmasını ise bir yakının kendisi için ettiği duayı tekrarlayarak bitirdi.

DESTİCİ: "ARAKAN'DAKİ MÜSLÜMANLARA YARDIM ELİ UZATILMALIDIR"

MÜSİAD'ın geleneksel iftar yemeğinde konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke ekonomisine olan katkılarından dolayı MÜSİAD'a şükranlarını belirttiğini belirterek, daha sonra sözü İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara getirdi. Destici, Arakan'da Müslümanlara karşı yürütülen saldırılara 'sözde medeni' dünyanın bunlara sessiz kaldığını belirterek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendi. Destici, "Oradaki Müslümanlara hangi yardım eli uzatılması gerekiyorsa uzatılmalıdır. ve o budistlerin başına tapınakları yıkılması gerekiyorsa yıkılmalıdır" diyerek, hükümetin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Suriye sınırlarında bir "PKK devleti" kurulmak üzere olduğunu savunan Destici, "Bu bir Kürt devleti değildir, bunun adını doğru koymak gerekir ve orada bir PKK devleti kurulmak istenmektedir" diyerek, buna karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

KAMALAK: "ORTAK BİR BARIŞ GÜCÜ OLUŞTURALIM"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, dünyanın neresinde bir duman yükseliyorsa oranın mutlaka bir Müslüman diyarı olduğunu ifade ederek, "Ağlamanın sızlamanın derde deva olmayacağını biliyoruz. Bu sebepledir ki biz Milli Görüş olarak 40 yıldan bu yana; 'Ey İslam Alemi, ey mazlum milletler bir araya geliniz' diyoruz ve ilave ediyoruz; 'Mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez' diye konuştu.

Hiçbir İslam ülkesinin sınırlarını kendisinin çizmediğini söyleyen Kamalak, sınırların İslam ülkelerine kabul ettirildiğini, bugün de hiçbir İslam ülkesinin dışarıdan gelecek bir saldırıya karşı kendisini koruyamayacak güçte olduğunu savundu. "Bir barış zinciri oluşturmamız mümkün değil mi?" diye soran Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, "Gelin bir barış zinciri oluşturalım. Ayrıca İslam Alemi sahip olduğu imkanları birbirlerine karşı değil, birbirlerinin lehine karşı kullansın. Ortak bir barış gücü oluşturalım. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez" diye konuştu.

Suriye konusunu da değerlendiren Kamalak, "Olan olmuştur. Olaylar Türkiye aleyhine gelişmektedir. Vakit kaybetmeden TBMM toplanmalıdır" dedi.

BABACAN: "İŞ ADAMLARIMIZ ASYA VE LATİN AMERİKA BÖLGELERİNE YOĞUNLAŞMALI"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, iftar sofrasında buluşulan bu zamanların bölgesel ve dünya ülkeleri için son derece kritik günler olduğunu belirterek, Orta Doğu ve bazı ülkelerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. "Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki bu dönüşüm süreci, çok geç kalmış bir süreçtir" diyen Ali Babacan, kapalı rejimlerin devam edemeyeceğini, hükümetin kurulduğu günden bu yana sürekli vurguladıklarını söyledi. "Halkın beklentisini, arzusunu, isteğini dikkate almayan, temel hak ve özgürlüklerden uzak, demokrasi anlayışından uzak yönetimlerin devamı mümkün değil" diye devam eden Ali Babacan, Suriye'de her gün yüzlerce insanın öldüğünü belirtti. Babacan, "Tabii er ya da geç bunun bir sonu olacak" dedi.

"Hükümetimiz günün gereği neyse hep o politikayı izledi" diyen Babacan, "Arap Birliği ile birlikte çok önemli adımlar attık ve inşallah bunun sonucunu alacağız" ifadelerini kullandı.

Ekonomiye de değinen Babacan, "Türkiye ekonomisinin

Avrupa'ya olan bağımlılığının hızla azalması gereken bu dönemde, yeni pazarlar bizim için oldukça önemli. Bir Asya, bir Latin Amerika, iş dünyamızın yoğunlaşması gereken bölgeler" diye konuştu.

Türkiye'nin 2004 yılına kadar yardım alan bir ülke konumunda olduğunu, bu tarihten itibaren yardım eden ülke haline geldiğini söyleyen Babacan, "Geçen sene Türkiye'nin sadece devlet olarak dış yardımları, 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı ve 2011 yılı içerisinde dış yardımlarını en hızlı artıran ülke listelerinin başında geliyor Türkiye" dedi.

Finans sistemlerinin temelinde devlete olan güvenin yer aldığını kaydeden Ali Babacan, Türkiye gündeminde Suriye varken, Avrupa ülkelerinin gündeminde ise yaşadıkları krizin yer aldığını söyledi. İrlanda ve Portekiz'in resmen yardım isteyen ülkeler olduğunu belirten Babacan, "Bu ülkeleri kurtarabilecek büyüklükte ne elde fonlar var ne de programlar var" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuşmasının ardından bazı iş adamlarına plaket takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Destici Mustafa Kamalak Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title