Haberler

Yaralı ve Hasta Hacıların Yurda Getirilmesi

Kutsal topraklarda yaralanan ve hastalanan Türk hacıları getirmek için Türkiye'den kalkan askeri uçak 24 hacıyı aldıktan sonra Suudi Arabistan'dan ayrıldı.

Kutsal topraklarda yaralanan ve hastalanan Türk hacıları getirmek için Türkiye'den kalkan askeri uçak 24 hacıyı aldıktan sonra Suudi Arabistan'dan ayrıldı.

Hac ibadetini gerçekleştirmek için gittikleri kutsal topraklardaki vinç kazasında yaralananlarla burada hastalananların tedavilerine Türkiye'de devam edilmesi için harekete geçildi.

AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleşen çalışma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 222. Filo Komutanlığı'na bağlı C-130 Herkül tipi uçak Suudi Arabistan Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na indi.

Uçağın inişinin ardından Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi son kontrollerini yaptı. Yaralılara ilişkin bilgileri tekrar gözden geçiren ekiptekiler daha sonra sedyeleri hazırladı. Ambulanslarla uçağın beklediği alana gelen yaralı ve hasta hacıların ilk kontrolleri sağlık ekiplerince yapıldı. Daha sonra hacılar sedyelerle uçağa alındı. Hasta ve yaralıları özenle uçağa taşıyan sağlık görevlileri, yakından ilgilendi.

Bazı hacılar, uçuş ve sağlık ekibine dua ederek, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Hasta ve yaralı 24 hacının uçağa taşınmasının ardından C-130 Herkül tipi askeri uçak Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'ndan ayrıldı.

Uçağın sabah saatlerinde Ankara'da olması bekleniyor.

-"Tedavi süreçlerini çok yakından takip ediyoruz"-

Sağlık ekibine başkanlık eden Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Muzaffer Akkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7'si kutsal topraklardaki vinç kazasında yaralanan olmak üzere 24 hasta ve yaralı hacıyı Türkiye'ye götürdüklerini belirtti.

Hacıların kontrollerini tek tek yaptıktan sonra özenle uçağa taşıdıklarını dile getiren Akkoca, yaralı ve hasta hacıların tedavilerinin Türkiye'de süreceğini söyledi.

Akkoca, "Hacılarımızın Ankara'ya ulaşana kadarki tedavi süreçlerini çok yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Suudi Arabistan Hacılar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title