Haberler

Yaralı Tilki Yavrusuna Şefkat Eli

Iğdır'ın Tuzluca ilçesi yakınlarında bulunan görme yeteneğini kaybetmiş yaralı tilki yavrusu, tedavi ediliyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesi yakınlarında bulunan görme yeteneğini kaybetmiş yaralı tilki yavrusu, tedavi ediliyor.

İlçenin Kadışlak köyü yakınlarında arazide yaralı halde tilki yavrusu bulan vatandaşlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Görevlilerce koruma altına alınan yavrunun, veteriner hekim tarafından yapılan muayenesinde enfeksiyon ve katarakt nedeniyle görme yeteneğini kaybettiği sanılıyor.

Konu hakkında gazetecilere açıklamada buluna Şube Müdürü Mete Türkoğlu, vatandaşlar tarafından bulunan yaralı yavru tilkinin kurumlarınca koruma altına alındığını söyledi.

Tilkinin hemen tedavisine başlandığını belirten Türkoğlu, "Tilkiyi tedavi edilmesi için Kars Veteriner Fakültesine gönderileceğiz. Burada cerrahi müdahale yapılacak. Tilkinin yapılan ilk muayenede gözlerinde katarak olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 1 yaşında olan yavru tilkinin gözlerinin enfeksiyona bağlı bir rahatsızlık da olduğunu düşünüyorum. Burada gerekli müdahaleleri yaptık." diye konuştu.

Türkoğlu, fare ile beslenen tilkinin, çiftçi dostu ve korunması gereken bir hayvan türü olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mete Türkoğlu Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title