Haberler

Yaralı Şahin ve Atmaca Tedavi Altına Alındı

Çorum'un İskilip İlçesi'ne bağlı Harunköy'de yaralı bulanan şahin ve atmaca, tedavi altına alındı.

İskilip'e bağlı Harunköy yakınlarında avcılar tarafından vurulduğu düşünülen ve yol kenarında bir kişi tarafından bulunan şahin, veteriner Selçuk Bağdat'a götürüldü. Veteriner Bağdat, yaralı hayvanı ameliyata etti.

Aynı gün Çorum-İskilip karayolunda yoldan geçen sürücüler tarafından bulunan yaralı atmaca, yine aynı veterinere teslim edildi. Tedavileri yapılan atmaca ve şahin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı şahin ve atmacanın, tamamen sağlığına kavuşmasının ardından yeniden doğaya bırakılacağı belirtildi.

Vetenirer Selcuk Bağdat, "Bu dünyada bütün canlılar ile hep birlikte yaşadığımızı öğrenmemiz gerekiyor. Bazı insanlar av bahanesiyle hayvanlara zarar veriyor. Bu tür olayları yapanlar gerekli yasal işlem yapılarak cezalandırılmalı. Hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olunmasını istiyoruz. Atmaca ve şahin eski sağlıklarına geçte olsa kavuşacak yine uçabilecekler" dedi. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskilip Bağdat Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title