Haberler

Yaralı Pelikanın Bakımı İçin Belgesel Bile İzledi

ZAFER AKPINAR - Balıkesir'de, yaralı bulunduktan sonra bakımı için bırakıldığı bir alabalık tesisinde günde 20 balık yiyen pelikan, kendisinden sorumlu çalışanın zamanının büyük bölümünü alıyor. Bakıcısı, internette bu hayvanlarla ilgili belgesel izleyerek ona nasıl bakabileceğini öğrendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İvrindi ilçesinde çobanlar tarafından bulunan yaralı pelikan, jandarmaya teslim edildi.

Jandarma ekipleri de bir veterinere ön tedavisini yaptırdığı pelikanı, iyileşmesi için gerekli süreyi geçirebileceği bir yer olarak alabalık tesislerine götürdü. Burada tesis sahibi tarafından bakımı üstlenilen pelikanla ilgilenmesi için bir çalışan görevlendirildi.

Tesis görevlisi Numan Erdin, göç ederken kırsal bir alana düşen pelikanla yaklaşık 10 gündür ilgilendiğini söyledi.

Zamanının büyük bölümünü bu pelikan için harcadığını belirten Erdin, "Burada kafesler içinde bazı kuş türlerine bakıyoruz ancak pelikan nasıl bir tür, neyle beslenir bilmiyordum. Bunun için internetten pelikan belgeseli bulup izledim" dedi.

Erdin, belgeselden, pelikanın canlı balık ve kurbağa yiyebileceğini öğrendiğini anlattı.

Onu besleyebilmek için tesislerin önündeki dereden balık avladığını dile getiren Erdin, şöyle konuştu:

"Günde 20 sazan ve alabalık tüketiyor. Kurbağa bile yakaladım ama yemedi. Ölü balık ya da balık artığı da yemiyor. Müşteriler için hazırladığımız balıkların kafalarını verdik, onu da yemedi. Mutlaka canlı olacak, bunu da iyi biliyor. Her gün balık yakalamak da kolay olmuyor. Aslında 20'den fazla versem yiyecek ama zamanım yok. Balık yemede adeta müşterilerimizle yarışıyor. Bu pelikana iyileşinceye kadar bakacağım ancak daha uzman kişilerin ilgilenmesi gerekiyor. Ayağında bir sorun var. Yürümekte zorlanıyor. Zamanla geçeceğini söylediler ama yine de konuyla ilgili kurumların onu alıp tedavisini tam anlamıyla yapması iyi olacak." - Balıkesir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

balıkesir ivrindi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title