Haberler

Yaralı Kuşlar Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Tedavi Edildiliyor

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde göçmen kuşlara gösterilen ilgi dolayısıyla, her yıl mevsimlerin değişmesiyle sıkça yaşanan hayvan göçlerinin de önüne geçildiği bildirildi.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde göçmen kuşlara gösterilen ilgi dolayısıyla, her yıl mevsimlerin değişmesiyle sıkça yaşanan hayvan göçlerinin de önüne geçildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaralı kuşların Bursa Hayvanat Bahçesi'nde tedavi edildiğini belirterek, rehabilitasyon sürecinden geçen leylek, doğan, şahin, atmaca, baykuş ve kuğu gibi kuş türlerinin Bursa'yı mesken tuttuğunu söyledi.

Tedavi sürecinden sonra Bursa Hayvanat Bahçesi'nden ayrılmayan göçmen kuş türlerini inceleyen Altepe, Kurum Müdürü Nermin Sığırcı'dan kuşların rehabilitasyonu hakkında bilgiler aldı.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde uygulanan yöntemlerin Türkiye'ye örnek olduğuna dikkati çeken Altepe, "Hayvanat bahçesi, ilave yatırımlarla her geçen gün gelişip güzelleşiyor. Kapasite arttıkça hayvan sayısında da artış yaşanıyor. Onlardan biri de göçmen kuşları. Çeşitli nedenlerle yaralanıp Bursa'ya getirilen kuşlar burada tedavi ediliyor. Başta leylek olmak üzere doğan, şahin, atmaca, baykuş ve kuğu gibi kuş türleri yapılan müdahalelerle sağlıklarına kavuştu. Burada tedavi sürecinden geçirilen kuşlarımız pek de dönmek istemiyorlar. Hem yaz hem de kış ortamında onlara yakın ilginin olması, göç etmelerinin önüne geçiyor. Bölgedeki leylekler gittiği halde bizim leyleklerimiz duruyor. Kışı da burada geçiriyorlar."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title