Haberler

Yaralı Karabatak Koruma Altında

Güncelleme:

Aydın'ın Çine ilçesinde bir çiftçi tarafından mısır tarlasında yaralı halde bulunan karabatak, tedavi edildi.

Aydın'ın Çine ilçesinde mısır tarlasında yaralı halde bulunan karabatak, koruma altına alındı.

Kuruköy mahallesindeki mısır tarlasında tepeli karabatağı yaralı halde bulan çiftçi Soner Kılıç, Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim etti.

Veterinerler tarafından yapılan ilk incelemede karabatağın kanadında tespit edilen olta misinası ve buna bağlı haldeki kurşun operasyonla çıkarıldı.

Veteriner Mustafa Dülgen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tepeli karabatağın bölgede nadir görülen kuş türleri arasında olduğunu söyledi.

Tepeli karabatakların yaşam alanının Köyceğiz Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğuna işaret eden Dülgen, "Sanırım bu dişi tepeli karabatak bölgeye yumurtlamış ve geri dönüyordu. Kanadındaki misinaya bağlı kurşun, kuşun kanadını yaralamış ve uçmasına engel olmuş" ifadesini kullandı.

Öte yandan tepeli karabatağın Çine'deki ilk tedavisinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'ne götürülerek tedavisinin sürdürüleceği, iyileşmesinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı belirtildi. - Aydın

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Çine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title