Haberler

Yaralı Domuz İçin Veteriner Bulunamadı

Marmaris'te orman kenarından geçen yolda aracın çarpmasıyla yaralandığı sanılan bir yaban domuzu, pazar günü olması nedeniyle tedavi ettirilemedi.

Marmaris'te orman kenarından geçen yolda aracın çarpmasıyla yaralandığı sanılan bir yaban domuzu, pazar günü olması nedeniyle tedavi ettirilemedi.

Armutalan Mahallesi Şehit Ahmet Benler Caddesi'nde yol kenarında yaralı bir domuz olduğunu fark eden mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Şube Müdürlüğü ekibi bölgeye geldi. Oldukça büyük olan ve yürüyemeyen domuz için ekibin yanı sıra vatandaşlar da adeta seferber oldu. Bazıları yabani hayvana su, bazıları ise lahana gibi sebzeler yedirmeye çalıştı. Zaman zaman ayaklanan domuz etraftakilere heyecanlı anlar yaşattı.

Milli Park görevlilerinin tüm çabalarına rağmen, pazar günü olduğu için domuzu kontrol edecek uygun bir veteriner bulunamadı. Görevliler hayvanı uyuşturucu tüfekle uyutarak götürmeyi planladı, ancak ilçede bu tüfeğin sadece Marmaris Belediyesi veterinerinde olduğu anlaşıldı. Belediye veterinerinin ilçe dışında olması nedeniyle bu plan da gerçekleştirilemedi.

Yaklaşık iki saat süren çabalarından sonuç alamayan görevliler, domuzun bulunduğu alanı güvenlik şeridiyle çevirdi ve "girilmez" yazılı kağıtlar astıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Mahalle sakinleri kaldırıma çok yakın olan yaralı domuzun yoldan geçenlere zarar vermesinden endişe ettiklerini ve bir an önce çözüm bulunmasını beklediklerini söyledi.

Belediye veterinerinin yarın Marmaris'e geleceği, yaralı domuzun öncelikle uyuşturularak tedavi edilmesi için çaba harcanacağı, bu mümkün olmadığı takdirde ise hayvanın itlaf edileceği ifade edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Armutalan Yerel Haberler

title