Haberler

Yaralı Balıkçıl Kuşuna, Sahip Çıktı

Güncelleme:

İnegöl'de Tekke köyü civarında göletin kenarında piknik yapan duyarlı vatandaş, vurularak yaralanan gri balıkçıl kuşuna sahip çıktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ailesiyle birlikte Tekke köyü civarında göletin kenarında piknik yapan duyarlı vatandaş, avcılar tarafından kanadından vurularak yaralanan gri balıkçıl kuşuna sahip çıktı.

İnegöl'e bağlı Tekke Köyü Akbıyık mevkiinde bulunan gölette ailesiyle birlikte piknik yapan Mehmet Uran, avcılar tarafından sağ kanadından vurulan ve uçamayan gri balıkçıl kuşunu fark etti. Kayalıkların arasına sıkışan kuşu alan Mehmet Uran, daha sonra aracıyla kuşu Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi üzerindeki iş yerine getirdi. İş yerinde sıcak bir ortama konulan balıkçıl kuşu Uran tarafından İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim edildi. Bakımı yapılmak üzere İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evine götürülen ve İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evi'nde veterinerler tarafından tedavisi yapılan kuşun, sağ kanadından yaralı olduğu ve bir daha uçamayabileceği belirtildi.

Ailesiyle piknik yaparken kuşu fark ettiğini ifade eden Mehmet Uran, "Tekke köyündeki sulama göletinin kenarındaki kayalıklar arasında bulduk. Kayaların arasından yaralı hayvanı alırken bacağımdan da yaralandım. Tek tepkimiz avcıların bu hayvanı bu hale getirmesidir. Bu tür hayvanların eti de yenmez. Neden bu şekilde bırakılmış? Tedavisinin yapılarak bir an önce bu hayvanın tekrar doğaya salınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan ön muayene sonucunda bakımevinde bakımı ve tedavisinin mümkün olmadığını belirten İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evi Veterineri Musa Subaşı, "Gri balıkçıl kuşu, bakım ve tedavisinin en iyi şekilde yapılması için Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gönderilecek. Gri balıkçıl kuşu, bakımı ve tedavisinin ardından durumuna göre doğal yaşam alanına tekrar bırakılacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title