Haberler

Lavrov: Yaptırımların Kalkması İçin Batı'ya Yalvarmayacağız

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Zaman zaman, bazı şartları kabul etmemiz, onların dedikleri bazı şeyleri yapmamız halinde yaptırımları kaldıracaklarını ima ediyorlar." dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Belarus olarak Ukrayna'da yaşanan olaylar nedeniyle kendilerine uygulanan yaptırımların kalkması için Batı ülkelerine yalvarmayacaklarını söyledi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Lavrov, Rusya-Belarus yıllık dışişleri bakanları istişare toplantısına katılmak için bulunduğu Minsk'te, mevkidaşı Vladimir Makey'le bir araya geldi. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Lavrov, Makey ile Rusya ve Belarus'un Batı ülkeleri, özellikle de Avrupa Birliği ülkeleriyle ilişkilerini konuştuklarını ifade etti.

"BATI'YA YALVARMAYACAĞIZ"

Ukrayna'daki kriz sonrası oluşan cepheleşmenin ne Moskova'nın ne de Minsk'in seçimi olduğunu vurgulayan Lavrov, her iki ülkenin de çıkarlarının dikkate alındığı eşit şartlı ve karşılıklı yarar sağlayacak diyaloğa hazır olduğunu bildirdi.

Lavrov, "Rusya ve Belarus, Batı ülkelerinden yaptırımların kalkmasını talep etmeyecek. Zaman zaman, bazı şartları kabul etmemiz, onların dedikleri bazı şeyleri yapmamız halinde yaptırımları kaldıracaklarını ima ediyorlar. Biz, yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Ukrayna Belarus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title