Haberler

Yapımcı ve Yönetmen Hasan Yıldız, Kadına Şiddete Dikkat Çekti

Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, üniversitelerde düzenlenen konferanslar kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye devam ediyor.

Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, üniversitelerde düzenlenen konferanslar kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye devam ediyor. Yazdığı kitapta kadına şiddete özel bir yer ayıran Yıldız, gençlere bu konuda önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Kariyer Sohbetlerinde Kadına şiddet konusunu her zaman gündemine alan Hasan Yıldız, yüzlerce üniversite de on binlerce öğrenciyle bir araya gelerek bu konuya dikkat çekiyor. 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde konuşan Yıldız," Kadına şiddet olarak kısaca özetlenen hadiselerin hiç kuşkusuz bu basit ifadeden çok daha fazla ve trajik bir anlamı var. Bu durum aslında büyük bir insanlık suçu ve son yılların sadece ülkemiz değil tüm dünyanın en önemli utancı. Gün geçmiyor ki, sosyal medya, gazeteler ya da televizyonlarda bu noktada bir haberle karşılaşmayalım. Aslında birçok konu gibi bu da temelde bir eğitim, ahlak ve empati sorunu. İşte bu soruna bugün hem kamusal hem de özel alanda sayısız çalışma yapılıyor" dedi.

Yaptığı programların yanında, üniversiteleri hiçbir karşılık beklemeden gezerek gençlerle bir araya gelen onlara yazdığı "Gelecek Henüz Avuçlarınızda" adlı kitabını da bila bedel ulaştıran Yapımcı - Yönetmen Hasan Yıldız, gezdiği her üniversitede yaptığı söyleşiler sonunda bu konuya değiniyor ve gençlerle birlikte "Kadına Şiddete Hayır "diyor.

Hasan Yıldız, bu sorunun neden söyleşilerinde yer aldığına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtlıyor; "Gençler ile birlikte onlara farklı bakmayı öğütlediğimiz bir projenin içindeyiz ve başta çok farklı gibi algılansa da bu soruna hayır demek de bu işin önemli bir boyutu. Kendinden farklı bir cinsi sırf daha güçsüz diye başta fiziksel ve ruhsal olmak üzere her anlamda baskılamak kişilik problemlerinin bence en büyüğü ki aslında kadın ve erkeğin hikayesi birlikte başlayan ve birlikte güzelleşen bir hikaye. Siz hikayenizi hep sevgi ile güzelleştirin, nefret ve şiddetle değil. " - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Yıldız Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title