Haberler

Yapıcıoğlu: Şemdinli'den 10 Bin Kişi Kuzey Irak'a Kaçtı

Güncelleme:

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nın bölgede şiddeti artırmasının ardından vatandaşların Irak'a göç ettiğini söyledi.

HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK yüzünden vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Yapıcıoğlu, sadece Şemdinli'den 10 bini aşkın kişinin Kuzey Irak'a göç ettiğini aktardı.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Yapıcıoğlu, "Vatandaşlar, PKK saldırılarından rahatsızdı. Bunun müsebbibi gördüğü HDP'ye faturayı kesti" dedi.

"ŞEMDİNLİ'DEN 10 BİNİ AŞKIN İNSAN GİTTİ"

Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nın bölgede şiddeti artırmasının ardından vatandaşların Irak'a göç ettiğini söyledi. Örgütün tehdit ve baskılarından dolayı binlerce kişinin yerinden olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Sadece Şemdinli'den 10 bini aşkın insanın sınırı geçip Irak Kürdistanı'na geçtiğini biliyoruz. Şu anda Silvan'da bazı mahalleler tamamen boşaldı. Tehdit ve baskılarla evlerini boşalttı insanlar. Oralarda hayat felç olmuş durumda. Diyarbakır Sur ilçesinde de benzer bir tablo var. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin her yerinde katılım oranı yükselmişken şiddetin olduğu yerlerde 7 Haziran'a nazaran katılımın düşmüş olması bunun en önemli göstergesidir." dedi.

"HALK FATURAYI HDP'YE KESTİ"

1 Kasım seçimlerini ve bölgede terör örgütüne yönelik operasyonları değerlendiren Yapıcıoğlu, terör faaliyetlerinin seçim sonuçlarını etkilediğini söyledi. Vatandaşın çatışmaları artıran tarafa tavrını koyduğunu belirten Yapıcıoğlu, seçimlerden ortaya çıkan tablonun bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Parti olarak seçimlere katılmadıklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, Hüda Par üzerinden oynanmak istenen oyunları bu şekilde bozduklarını söyledi. Yapıcıoğlu, "Memleketi kaos ortamına sürüklemeye çalışan bazı kişilerin bizim üzerimizden de oyunları olduğu düşüncesiyle seçimlere girmeme kararı aldık. Seçimlerden sonra ortaya çıkan tablo ve seçim sürecinde yaşanan gelişmeler de bu kararımızın isabetli bir karar olduğu gösterdi. Aldığımız bu karardan dolayı pişman değiliz." diye konuştu.

"DEVLETİN GÖREVİ KORUMAK"

Bölgede yürütülen operasyonlara da değinen Yapıcıoğlu, "Operasyonların şehir içinde olması vatandaş için hoş bir şey değil. Günler süren sokağa çıkma yasakları vatandaşı olumsuz etkiliyor. Ama neticede terör gibi vatandaşın canına kast eden bir yapı varsa güvenliği tehdit edecek şekilde mayın döşenip, hendekler kazılıyorsa, devletin en önemli görevlerinden bir tanesi de vatandaşı korumaktır." dedi.

"SÜRECİN MUHATABI HALK OLMALIDIR"

Terör örgütü tarafından bozulan Çözüm Süreci'yle ilgili olarak vatandaşların temel haklarının pazarlık konusu yapılmasına karşı olduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, "Çözüm mutlaka olmalıdır. Ancak vatandaşların temel haklarını herhangi bir şarta bağlamak doğru değildir. 'Bundan sonra muhatap bütün halktır' sözü soyut bir kavramdır. 78 milyon vatandaşın kapısı tek tek çalınıp talepleri alınamayacağına göre bölgede halkın temsilcisi olabilecek siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları vardır. Sisteme neşter vurularak halkın talepleri dikkate alınmalıdır." diye konuştu. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Şemdinli Irak Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (5)

mardılı kürt:

senı yalanın batsın izburlah çı şemdılıde gıdenler kobanıde gelen kürtlerdır ypg nın cağrısıyla topraklarına gıdıyorla turkıyenın her yerınde gıdıyorlar pis satılık izbulaçısı

23
7
yanıtYanıtla
Said:

Ne kürdü bunlar bir ara humeyni ci derlerdi kendilerini sonra Filistin yanlis oldular Lübnan Hizbullahı na bag kurdular sonra işid le sonra onlar herkesi sati herkeste onları bun lar kimdir bilen var mı kendi ölüleri için cenaze namazına katılmayan insanları derp eden bu zihniyete sahip ler

16
10
yanıtYanıtla
cesurMobil-ANDROID:

şu hüdaparın ne olduğunu herkes biliyor. sen git başkalarına meze olmaya devam et...

11
4
yanıtYanıtla
DEMIRRR:

MUMKUNSE HEPSI GITSINNN VE DAHA GELMESINLER. . .

6
7
yanıtYanıtla
10:

devletenmi. kaçti. yosa. . pkk. denmi. acaba. doğru. konuşmayan. iblısin. karisi. olsun

3
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title