Haberler

Yapı Kredi Leasing, Ifc ile 96 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşması İmzaladı

Yapı Kredi Leasing, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 96 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Yapı Kredi Leasing, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 96 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Yapı Kredi Leasing'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası'nın özel sektöre finansman sağlayan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere 6 yıl vadeli 96 milyon dolarlık özel bir kredi anlaşması yapıldı. Kredi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının uzun dönemli finansmanı için kullandırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Özgür Maraş, söz konusu kredinin IFC tarafından dünya genelinde bir leasing şirketine bugüne kadar verilen en yüksek tutarlı kredi olduğunu ve bundan büyük gurur duyduklarını belirtti.

Krediyi en hassas şekilde tahsis edeceklerinin altını çizen Maraş, şunları kaydetti:

"Bu güvene ve ilgiye layık olduğumuz için ayrıca onur duyuyoruz. Sektöründe lider Yapı Kredi Leasing olarak, enerji yatırımlarına önem veriyor ve bu projelere destek vermeye devam ediyoruz. IFC'den ikinci kez aynı konuda kredi temin etmiş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Uygun maliyeti ve 6 yıllık uzun vadesi ile oldukça talep göreceğine inandığımız bu kaynağı, yenilenebilir enerji verimliliği başta olmak üzere farklı enerji yatırım projelerinde kullandıracağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Yapı Kredi Bankası Dünya Bankası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title