Haberler

Yapı Kredi "Fikrimobil Yarışması" Elemelerinin İlk Turu Tamamlandı

Yapı Kredi’nin üniversite öğrencileri için gerçekleştirdiği "FikriMobil" yarışmasının ilk elemeleri tamamlandı.

Yapı Kredi'nin üniversite öğrencileri için gerçekleştirdiği "FikriMobil" yarışmasının ilk elemeleri tamamlandı.

Yapı Kredi açıklamasına göre, FikriMobil'e katılan yüzlerce proje arasından ilk 20'ye kalan fikir sahibi gençler Yapı Kredi Bankacılık Üssü'nde bir araya geldi.

Finalistler, iOS, Android, Windows8 gibi akıllı cihaz platformlarını kullanarak geliştirecekleri mobil uygulamalar için projelerini birlikte sürdürecekleri mentorları ile tanışarak izleyecekleri yol üzerinde tartışma imkanı buldu.

Öte yandan Inventram'ın Girişimcilik, OBSS'nin Mobil Uygulama Geliştirme Servisleri, Yapı Kredi'nin ise Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi konularında sunum yaptığı etkinlikte, Microsoft Türkiye ise bir vaka çalışması gerçekleştirdi.

Yarışmada finale kalan projeler, mentörlerin yönlendirmeleri ile 15 Mayıs'a kadar prototip çalışmalarını tamamlayacak. Fonksiyonellik, yaratıcılık, uygulanabilirlik gibi birçok kriter üzerinden değerlendirme yapılacak yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye de 5 bin lira ödül verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, kalıpların dışında serbest düşünebilen, sektöre henüz adım atmamış gençlerin yaratıcı fikirlerine çok önem verdiklerini belirtti.

Teknolojiyle gelişmenin önemini göz önünde bulundurarak yenilikçilik anlayışı ile bankacılık alanında yine bir ilke imza attıklarını, gençlerin mobilite konusundaki fikirlerine destek vermenin ve onların önünü açmanın kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin inovasyon ve Ar-Ge konusunda gelişime ve ilerlemeye ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

İleriki yıllarda beraber çalışabilecekleri gençlerle şimdiden temas sağlayarak bağ kurmanın, fikirleri filizlendirmenin ve hayata geçirmenin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Erdoğan, Yapı Kredi olarak geçmişten süregelen öncü ürün ve hizmet alışkanlıklarının devamı olarak son iki yıldır artan bir ivmeyle bu konudaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini de vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Yapı Kredi Bankası Microsoft Türkiye Inventram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title