Haberler

    Yapay Zeka, Diş Fırçasına da Girdi!

    Yapay zeka ile desteklenen bu akıllı diş fırçası, CES 2017'nin en ilginç ürünlerinden biri olmaya aday...

    Doğal olarak diş fırçanız da, sürekli olarak büyüyen yapay zeka dalgasından kendini kurtaramıyor. Küçük bir ağız sağlığı firması olan Kolibree, Yapay Zekaya sahip ilk diş fırçası olarak tanımladığı ürününü CES 2017'de tanıttı.

    normal bir diş fırçası olmadığı açıkla görülebilmekte. Kolibree kurucusu ve CEO'su Thomas Serval'ın tanımladığı üzere Ara'nın teknolojisi, "patentli derin öğrenim algoritmalarının düşük enerjili bir işlemci aracılığı ile direkt olarak diş fırçasının içerisine yerleştirilmesi" ile çalışmakta. Algılayıcılardan toplanan saf veriler bu işlemciden geçerek sistemin alışkanlıklarınızı öğrenmesine ve kullanıldıkça doğruluk oranını arttırmasına imkan tanımakta.

    Ara, tam olarak nereyi fırçaladığını algılıyor ve sıklık, süre ve yer gibi bilgileri kayıt altında tutuyor. Bu diş verileri, Bluetooth Low Energy aracılığıyla bir telefon uygulaması ile eşleştiriliyor ama kayıt tutulması için dişlerinizi her fırçaladığınızda yanınızda telefonunuzu taşıyıp açmanız gerekiyor.

    Kolibree, bahar mevsiminde Ara'yı ABD ve Avrupa için klinik testlere sokacağını ve AI'nin günlük davranışları ve diş sağlığını nasıl etkilediğini inceleyeceğini söylemekte. Bu testin sonucunda AI'nin pozitif bir etkisi olduğu görülürse, pek çok sıradan günlük eşyanın AI özellikleri ile donatılacağından emin olabiliriz.

    Bu süper-akıllı diş fırçası 129 dolarlık fiyatı ile satışa sunulacak...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title