Haberler

Yanlış Tanı Konulan Kırgız Hasta Antalya'da Sağlığına Kavuştu

Kırgızistan’da, yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede sol akciğerinin sönmüş olduğunu ve bunun akciğer kanserinden kaynaklandığını öğrenen Kırgız hasta, Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi’nde sağlığına kavuştu.

Kırgızistan'da, yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede sol akciğerinin sönmüş olduğunu ve bunun akciğer kanserinden kaynaklandığını öğrenen Kırgız hasta, Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi'nde sağlığına kavuştu.

Tüm hayatı boyunca spor yaptığını ve sağlıklı yaşadığını anlatan 46 yaşındaki Kırgız Nurlan Akmatov, kanser tanısı konulduğunda tereddüt etmeden Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'dan randevu alarak Antalya'ya geldiğini söyledi.

Kırgızistan'da tanısının üçüncü evre küçük hücreli akciğer kanseri olduğunu öğrenen ve kendisine bu kanser türünün agresif olması nedeniyle vakit kaybetmeden kemoterapi tedavisine başlaması gerektiği söylenen Akmatov, Antalya'da Prof.Dr. Özdoğan tarafından muayene edildiğini belirterek, "Antalya'da tedaviye devam etmeye karar verdim. Tedavime iyileşeceğime inanarak başladım" dedi.

"ATEİST ORTAMDA YETİŞTİM"

Göğüs Cerrahı Op. Dr. Necdet Öz tarafından ameliyat edilen Akmatov, ameliyat sonrası hızlı bir iyileşme gösterdiğini, üçüncü gün ayağa kalkabildiğini ifade etti. Çok hızlı gelişen hastalığını öğrenme ve tedavi olma sürecinin sonunda Prof. Dr. Özdoğan tarafından artık tamamıyla iyileştiğini, kanserin vücudundan çıkarıldığını duyduğunda ise büyük mutluluk yaşadığını anlatan Akmatov, şunları söyledi:

"Burada bir hastanın iyileşebilmesi için her şey bir araya getirilmiş. Ateist bir ortamda yetişmiş biriydim. Hastalığı atlattıktan sonra inançlı biri oldum. Namaz kılmaya başladım. Şimdi Allah'ın izni ve doktorlarım sayesinde uzun yıllar yaşayacağımı düşünüyorum. 12 yaşında bir kızım var. Onu büyütmek istiyorum. Oğlum yeni evlendi, torunum olacak. Eşimle birlikte babaanne ve dede olmanın heyecanı içindeyiz. Yaşamak için birçok sebebim olduğunu fark ettim. Antalya'nın Allah'ın insanlara bir lütfu, bir cennet olduğunu düşünüyorum. Hem iklimini hem de insanlarını çok sevdim. İleride buraya taşınmayı düşünüyorum."

YANLIŞ TANI

Prof.Dr. Özdoğan ise, Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi'ndeki tedavisi sürecinde Nurlan Akmatov için konulan "küçük hücreli kanser" tanısının yanlış olduğunun anlaşıldığını belirterek, "Küçük hücreli kanser değil 'nöroendokrin tümör' olarak tanıyı koymamız tedavi sürecini değiştirdi. Hastamıza, ameliyatla kanserden tamamıyla kurtulabileceği müjdesini verebildik" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özdoğan Kırgızistan Memorial Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title