Haberler

Yankesicilik Şebekesi Çökertildi...hırsızlar Kamerada

Yankesicilik şebekesi çökertildi.

Yankesicilik şebekesi çökertildi...Hırsızlar kamerada

Polisten kaçan hırsız ayağını kırdı

6 ayda 33 hırsızlık eylemine karışan yankesicilik şebekesi çökertildi

İSTANBUL - İstanbul'daki alışveriş merkezlerinde kadınlara yönelik 33 yankesicilik olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 15 şüpheliden 11'i tutuklandı. Operasyon sırasında yakalanan bir hırsız kaçmak istediği sırada ayağını kırarak yaralanırken, yüklü miktarda para, ziynet eşyası ve cep telefonu ele geçirildi.

İstanbul'da Beyoğlu, Eyüp, Şişli, Bahçelievler, Kağıthane ve Fatih ilçelerinde özellikle kadınlara yönelik hırsızlık eylemleri gerçekleştiren 15 kişilik yankesicilik çetesi yakayı ele verdi. Son 6 ay içerisinde 33 ayrı hırsızlık eyleminde çetenin 150 milyarlık nakit parayla birlikte çok sayıda cep telefonu ve ziynet eşyasını vurgun yaptığı öğrenildi.

Alışveriş merkezlerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, 33 yankesicilik olayının tek ekip tarafından yapıldığını belirledi. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip taramaması yapan polis ekipleri ardından İstanbul'un daha önceden belirlenen semtlerindeki alışveriş merkezlerindeki güvenlik kameralarının da inceleyerek zanlıları tespit etti.

Tokatçı filmi gerçek oldu

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri AVM'deki güvenlik kameralarını incelemesinde güvenlik kontrol noktasında bulunan bir mağdurun çantasını x-ray cihazına bıraktığı sırada 2 kişiden birisi mağdurun çantasını cihaza bıraktığı kendi çantasına atarken diğer zanlı vatandaşın önünü perdeleyerek görüş açısını kapatıyor. Çantasını bulamayan vatandaş güvelik görevlilerinden yardım istiyor ancak çantasına ulaşmıyor.

Kameralara yansıyan diğer görüntülerde bir ayakkabı mağazasında bir müşteriyi gözüne kestiren zanlılar önce etrafında dolaşarak keşif yapıyor daha sonra aynı yöntemle birisi vatandaşın önünü ayakkabı bakma bahanesiyle kapatırken diğeri mağdurun cüzdanını çalıyor. Başka bir alışveriş merkezinde küçük çocuğu olan bir kadının basamaklardan çıktığı sırada şüphelilerden birisi elindeki ürünle kadının çantasının çalınma anını bertaraf ederken diğerinin çantasını çaldığı görülüyor.

Kaçarken Ayağını Kırdı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri çok sayıda ekibin desteğiyle daha önceden belirlenen 6 adrese 16 Haziran günü Operasyon düzenlendi. Koçbaşıyla kapıların kırıldığı operasyonda bazı çete üyeleri çatıya kaçarak saklanmaya çalıştı. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışırken düşüp ayağı kırılan şüpheli Nilgün G. önce adliyeye ardından emniyete sevk edildi. Operasyon kapsamında hırsızlık çetesi mensubu 6'sı kadın 5'i erkek olmak üzere 11 kişi yakalandı.Yakalanan zanlıların bazılarının daha önceden de suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Şüphelilerden 6'sı kadın 11 kişi sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Beyoğlu Şişli Eyüp 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title