Haberler

Yangını söndürmeye gitmeyen köylülere oyun yasağı -

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy muhtarı, yaklaşık 10 gün önce köylerine yakın bir alanda çıkan orman yangınına, köylülerin "kahvehanede oyunu bırakmayıp, yangın söndürme çalışmalarına yardıma gitmedikleri" gerekçesiyle köydeki bütün kahvehanelerde oyun oynamayı yasakladı.

ZEKERİYA TÜRKEL - Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy muhtarı, yaklaşık 10 gün önce köylerine yakın bir alanda çıkan orman yangınına, köylülerin "kahvehanede oyunu bırakmayıp, yangın söndürme çalışmalarına yardıma gitmedikleri" gerekçesiyle köydeki bütün kahvehanelerde oyun oynamayı yasakladı.

Köy muhtarı Hasan Alakuş, yaklaşık 10 gün önce köy yakınında çıkan orman yangını için çağrı yaparak, müdahale için köylülerden yardım istedi.

Kontrol altına alınan ve 15 hektarlık bir orman alanının zarar gördüğü yangından geri döndüğünde köylülerin yardıma gelmediğini ve kahvehanede oturup oyun oynadığını gören Alakuş, buna kızıp köydeki bütün kahvehanelerde oyun oynamayı yasakladı.

Alakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerinde çıkan orman yangınına çok üzüldüklerini ve köylerinin ciğerinin yandığını söyledi.

Eskiden komşuda veya herhangi bir yerdeki yangına herkesin koştuğunu belirten Alakuş, şöyle konuştu:

"Ama son zamanlarda bunlar yok oldu. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı gençlerimiz hariç, yangını söndürmeye giden olmadı. Gençlerimiz, ilk gün yangının önünü kestiler, kendilerini ateşe attılar. Orman araçları köyümüzden su aldı. Kahvehanelerin önünden su götürdüler. Kahvehanedekilerden biz isterdik ki kendiliğinden yangın söndürmeye yardıma gitsinler. Böyle yapsaydılar, Yeniköy muhtarı olarak bana gurur verirdi. Ama ben dağdan geldiğim de kahvehanelerde oyun oynandığını gördüm. Bu köydeki herkes, dağdan odununu getiriyor. Dağdan yararlanmayan hiç kimse yok gibi. Bu esnada olağanüstü bir karar aldık. Kahvehanelerde domino ve kağıt oyunlarını, ikinci bir karara kadar yasakladık. Aldığımız kararı buralara astık ve tebliğleri yaptık. Şu an köyde oyun işi bitti. Oyun oynandığını tespit ettiğimiz kahvehanelere bin lira ceza keseceğiz."

Köy sakinlerinden Hüseyin Karahan da muhtarın, oyun yasağını vatandaşa kızdığı için koyduğunu dile getirdi.

Bu kararın kendisi için iyi olduğunu belirten Karahan, "Bu yangın dağda değilde, herhangi birimizin evinde de olabilirdi. Bu konuda vatandaşlar olarak, yangına müdahale etme noktasında biraz zayıf kaldığımızdan muhtar kızdı. Muhtarın bu kararını destekliyorum" diye konuştu.

Hüseyin Ümit ise söz konusu yasağın uygulamaya konmasına sevindiğini ifade etti.

Oyun yüzünden eş ve dostlarıyla bile görüşemediklerini aktaran Ümit, "Oyunun başına bir oturuyoruz, 'al taşı, ver taşı' konuşamıyoruz bile. Şimdi iyi oldu, bak işte oturup muhabbet edebiliyoruz. Memnunuz karardan, yasak olsun" dedi.

Halil Danacı da karardan memnun olduğunu, dağdan her türlü ihtiyacını karşılayanların yardıma gitmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Karahan Kütahya Yeniköy Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title