Haberler

Yangın Sezonuna Dualı Açılış

Marmaris'te Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, yangınsız bir yaz sezonu geçirilmesi için kurban kesildi, dualar okundu Kaymakam Köten: "Ormanları koruma, sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve çalışanlarının değil, tüm milletimizin bütün kurumlarımızın ortak görevi"

Marmaris'te yangın sezonunun başlaması dolayısıyla ormancılara moral vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte kurban kesildi, dualar okundu ve yemek yenildi.

Yüzölçümünün yüzde 86'sı ormanlarla kaplı Marmaris'te, havaların ısınmasıyla sezonluk orman işçileri göreve başladı. Yangın sezonunun başlaması dolayısıyla Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Beldibi Yangınlara Müdahale İstasyonu'nda etkinlik düzenlendi.

Ormancılara moral vermek amacıyla yapılan etkinliğe, Marmaris Kaymakamı Kamil Köten, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, daire müdürleri, İşletme Müdürlüğü personeli ve orman işçileri katıldı.

Yangınsız bir yaz sezonu geçirilmesi için ilk olarak kurban kesildi. Daha sonra Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz tarafından dua okundu.

Kaymakam Kamil Köten, yaptığı konuşmada, orman işçilerinin kahramanca görev yaptıklarını söyledi. Orman Teşkilatının verdiği mücadelenin milli bir hizmet olduğunu vurgulayan Köten, şöyle konuştu:

"Hem ülkemizin en önemli doğal değerlerini ve güzelliğini hem de milyonlarca canlının varlığını koruyorsunuz. Dolayısıyla hem ilahi anlamda hem milli anlamda çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Ormanları koruma, sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve çalışanlarının değil, tüm milletimizin bütün kurumlarımızın ortak görevi."

Orman yangınlarıyla mücadele erken ihbarın önemine değinen Köten, bu konuda vatandaşların göstereceği hassasiyetin, orman varlığına sahip çıkılmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Köten, "Vatandaşlarımızdan herhangi bir duman veya alev gördüklerinde hemen ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nde 127'si işçi 158 personelin görev yaptığı belirtildi. İşletme bünyesinde ayrıca bir helikopter, 10 arazöz, 5 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 5 hizmet vasıtası, bir dozer ve bir greyder bulunduğu öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Kamil Köten Marmaris Beldibi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title