Haberler

Yangın Konusunda Bilinçlendirildiler

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak yurdunda görev yapan personel ve öğrencilere yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak yurdunda görev yapan personel ve öğrencilere yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak yurdu önünde yapılan tatbikata Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Şükrettin Yılmaz, Yurt Müdürü Hatice Gökçen, personel ve öğrenciler katıldı. Tatbikatta önce yangın söndürme tüplerinin kullanımıyla ilgili bilgi verildi. Daha sonra yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Bazı çalışan personel yangın söndürme tüpüyle yakılan ateşi söndürdü.

Tatbikatların her yıl düzenli olarak yapıldığını ifade eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Şükrettin Yılmaz, "Yurtlarımızda her yıl yapmış olduğumuz yangın tatbikatını da bu yılda gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi ve personelimizi yangından korumak ve yangın anında yapılacak işlemler ile ilgili bilinçlendirmek. Yangın esnasında bir yangının nasıl olduğunu yangının nasıl söndürüldüğünü anlatmak amacıyla yangın tatbikatı düzenledik gerçekleştirilen tatbikatın amacına ulaştığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlen eğitim hakkında bilgiler veren Yangın Eğitim Uzmanı Hamdi Karaçam, "Kredi Yurtlar kurumunda bulunan personel ve öğrencilere ilk olarak yangın söndürme cihazlarının çeşitliliğini ve özelliklerini anlattık. Ardından bir yangına nasıl müdahale edilebilir ve müdahale edilirken nasıl hareket tarzlarında bulunabilir ya da nelere dikkat etmeliyiz konusunda personelimize bilgiler verdik. Ardından görsel olarak da söndürme çalışmaları yaparak da yangın tüplerinin içlerindeki malzemeleri gösterdik. Yangın tavasında bir yangın oluşturarak da personele tek tek müdahele ettirdik. Ben bu tatbikatın ve çalışmanın başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Yılmaz Yurt Zonguldak Gökçen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title