Haberler

FETÖ'cüler Yandaşlarına Cevapları Dağıtıp Başarılı Öğrencilerin "Doğrularını" Silmiş

Güncelleme:

Kara Harp Okulu'ndan "başarısız" olduğu gerekçesiyle atılan Tunç Yazıcı, FETÖ'cü subayların sınav notlarında değişiklik yaptıklarını anlattı. Sınav hilesine 'mürekkepli' çözüm bulduklarını söyledi.

Kara Harp Okulu'ndan FETÖ'cü subayların sınav notlarında değişiklik yapması sonucu "başarısız" olduğu gerekçesiyle atılan Tunç Yazıcı, sınav sonuçlarıyla oynanması nedeniyle bekledikleri sonuçları alamadıklarını bildirerek, "Bir durum olduğunu anlayınca sınavlarda test kağıtlarına önce pilot kalemle mürekkepli işaretleme yaptık, üzerinden de kurşun kalemle geçtik. Sınav kağıtları okunduğunda, 'siz nasıl mürekkepli kalemle işaretlersiniz' diye kızdılar. Kurşun kalemi izini silmeden, altta kalan mürekkebi görmelerine imkan yoktu." dedi.

BÖLÜK KOMUTANLARI "HALKA ATEŞ AÇILMASI" TALİMATINI VEREN BİNBAŞIYMIŞ

Maltepe Askeri Lisesinden 2007 yılında mezun olan sonrasında Kara Harp Okulu'na geçiş yapan Tunç Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal bir eğitim sürdükleri sırada, Zafer Özleblebici'nin 2008 yılında bölük komutanları olarak atanmasıyla eğitim ve uygulamalarda büyük farklılıklar yaşandığını, Özleblebici'nin FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan subayların oluşturduğu mesaj grubunda "halka ateş açılması" talimatı veren binbaşı olduğunu aktardı.

"SİZİNLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Harp okulunda çeşitli ayrımcılıklarla karşılaştıklarını, Özleblebici'nin göreve başladığı ilk günden belli kişilerle uğraştığını belirten Yazıcı, "İçtimaya çıktığımızda takım komutanı isimlerimizi okudu, ayağa kalktık. Zafer Özleblebici bize bakarak 'Bunlar onlar mı?' diye sordu. Takım komutanının onaylamasıyla Özleblebici isimlerimizi aldı, yüzümüze bakarak 'sizinle görüşeceğiz' dedi. Bu tavra ilk günden anlam veremedik" dedi.

"VATAN HAİNİ" DİYE SUÇLANMIŞLAR

Bu süreç sonrası kendilerine yönelik açık bir baskı olduğunu savunan Yazıcı, yataklarını düzgün yapsalar bile ceza aldıklarını, bu gibi çeşitli durumlarda "vatan haini" denilerek suçlandıklarını söyledi.

Takım komutanlarının kıyafetlerini kesmesi, bazı yataklara mürekkep dökülmesiyle belli öğrencilerin mimlendiğini anladıklarını anlatan Yazıcı, çok disiplinli olması nedeniyle kendisini bu yönde zorlayamayan FETÖ'cü subayların farklı yöntemler geliştirdiklerini kaydetti.

"SINAV SONUÇLARIMIZI DEĞİŞTİRMİŞLER"

Sınav notlarında düşüş yaşanmaya başlamasıyla ilk önce kendisini sorguladığını, FETÖ'ye yakın olmayan arkadaşların da aynı sorunla karşılaşması nedeniyle farklı bir uygulamanın olduğunu anladıklarını kaydeden Yazıcı, sınavların ardından arkadaşlarıyla sonuçlarını değerlendirdiklerinde beklentilerinin çok altında notlar aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"3. sınıfa geçtiğimizde bölüm seçimlerimiz oldu, makine mühendisliğini seçtim. Sınavlar 50 puan klasik, 50 puan test üzerinden yapılırdı. Klasik bölümü el yazısıyla yaptığımızdan buraya müdahale edemiyorlar, değiştiremiyorlardı. Klasik bölümde, beklediğim notu alıyordum ama test bölümünde beklediğim notla aldığım not arasında uçurum oluyordu. Bütün sınavlarımda testlerim çok düşük gelmeye başladı. Arkadaşlarımla konuşup şikayetimizi Kurmay Yarbay Fatih Kaya'ya ilettik. Fatih Kaya sınavları kontrol ettiğini hepimizin cevap anahtarında kaydırma yaptığımızdan sınav notlarının doğru olduğundan bahsetti."

"HİLEYİ ANLAYINCA PİLOT KALEMLE İŞARETLEDİK"

Okulda FETÖ'cü olduğuna inandıkları öğrencilerin sınav notlarının iyi geldiğini, ayrımcılık yapıldığını anladıklarını dile getiren Yazıcı, düşük not gelen arkadaşlarıyla aralarında bu duruma karşı bir plan hazırladıklarını söyleyerek şunları anlattı:

"Kendimizde bir sorun olmadığını anladık. Hepimizin kaydırma yapması mümkün değildi. Biz bir durum olduğunu anlayınca hazırladığımız plan çerçevesinde test kağıtlarına önce pilot kalemle, mürekkeple işaretleme yaptık, kurşun kalemle de üstünü kapattık. Sınav kağıtları okunduğunda, "siz nasıl mürekkepli kalemle işaretlersiniz" diye kızdılar. Kurşun kalemi izini silmeden, altta kalan mürekkebi görmelerine imkan yoktu."

Tunç Yazıcı, optik makinelerin mürekkep nedeniyle sınav kağıtlarını okuyamadığını savunan subayların uygulamaları ve sınavlara yaptıkları müdahale sonrası, notları yüzünden okuldan atıldığını, bu yaşadıklarına da kimseyi inandıramadıklarını belirtti.

"HERKES HATA YAPIYORSA SEN DE YAPACAKSIN"

Yazıcı, karşılaştıkları diğer uygulamaları da şöyle dile getirdi:

"Topluca takım halinde yapılan bir hareket vardı. Bir tek ben doğru yapıyordum. Zafer Özleblebici, beni mimlediği için yanıma gelerek hakaret etti, "vatan haini" dedi. Bir komutan size hitap ederse, ayağa kalkar tekmil verirsiniz. Ben tekmili verirken hala bağırıyordu. 'Herkes hata yapıyorsa sen de yapacaksın' diyerek bağırırdı. Doğru olanı yaptığım için arkasında durdum, 600-700 kişinin içinde hakarete maruz kaldım.

Bizi öğle zamanı güneşin altında üzerimizde şortlarla 1 saat sıcak taşın üzerine yatırırlardı ve botlarla vücudumuza basarlardı. Ayağa kalktığımızda o Arnavut kaldırımlarının izleri vücudumuzda yanık bir şekilde çıkardı. Psikolojik olarak büyük sıkıntılar yaşadım. Dışarı çıktıktan sonra diğer insanlarla kendimi karşılaştırdığımda çok kötü bir psikolojide olduğumu fark ettim. O zamanları atlatmak için psikolojik destek aldım."

Yazıcı, Kara Harp Okulundan atıldıktan sonra Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazandığını, şu anda da makine mühendisliği yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title