Haberler

Yanan Ormanlar İçin Kulaç Attılar

Datça'da bu yıl sekizincisi düzenlenen yüzme maratonunda yüzücüler, yanan ormanlar için soğuk suda kulaç attı Yunan yüzücülerin, ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yılki etkinliğe katılamadıkları belirtildi.

Datça ilçesinde düzenlenen Açık Deniz Yüzme Maratonu'nda katılımcılar, ilçenin yanan ormanları için kulaç attı.

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi'nin öncülüğünde bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Datça Açık Deniz Yüzme Maratonu'na 31 kadın, 143 erkek olmak üzere toplam 174 sporcu katıldı. Bu yıl ana teması "Datça'nın yanan ormanları" olarak belirlenen maratonun startını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer verdi.

Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece olarak ölçüldüğü maratonda Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkurda 80 yüzücü, Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki 1.5 kilometrelik kısa parkurda ise 94 yüzücü mücadele etti.

Uzun parkur yarışının erkekler kategorisinde birinciliği Emre Erdoğan, ikinciliği Dursun Saru, üçüncülüğü Celal Altunbaş elde ederken, kadınlar kategorisinde ise Nazife İdil birinci, Ceren Cansızoğlu ikinci ve İlknur Karataş üçüncü oldu.

Kısa parkur yarışının erkekler kategorisinde de Tahsin Saraç  birinciliği, Oğuzhan Çam ikinciliği, Cem Köseoğlu üçüncülüğü elde etti. Kadınlar kategorisinde ise Cansu Kabay birinciliği, Deniz Salpirinci ikinciliği ve Çilem Çelik üçüncülüğü kazandı.

İlk kez 2007 yılında Datça'dan ve komşu Yunan adası Sömbeki'den bir grup yüzücü tarafından hayata geçirilen maratona, bu yıl yurt dışından katılım olmadı. Yunan yüzücülerin ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yılki etkinliğe katılamadıkları belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Hakan Güvençer Marmaris Muğla Datça Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title