Haberler

Yanan Okulçatısının Onarılmamasına Velilerden Tepki

Güncelleme:

Sivas'ta tadilat sırasında yanan Seyrantepe IMKB Ortaokulu'nun çatısının aradan 3 ay geçmesine rağmen onarılmamasına veliler tepki gösterdi.

Sivas'ta yazın tadilat sırasında izolasyon malzemelerinin tutuşması nedeniyle yanan Seyrantepe IMKB Ortaokulu'nun çatısının aradan 3 ay geçmesine rağmen onarılmamasına veliler tepki gösterdi.

Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan Seyrantepe IMKB Ortaokulu'nda yapılan tadilat sırasında 22 Temmuz'da izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla çatısında yangın çıktı. Bunun üzerine okulda eğitim gören 320 ortaokul öğrencisi eğitimlerine, aynı mahalledeki Öğretmenler İlkokulu'nda devam etmeye başladı. Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen çatısı yanan okulda herhangi bir onarım çalışması başlatılmadı. Çocuklarının kalabalık bir sınıfta ders görmesinden yakınan Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülşen Yalçın ve öğrenci velileri akşam saatlerinde Öğretmenler İlkokulu önünde toplanarak bu duruma tepki gösterdi.

"BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI"

Veliler adına basın açıklaması yapan muhtaı Gülşen Yalçın, "22 Temmuz 2013 tarihinde mahallemiz Seyrantepe İMKB ortaokulunda çatı tamiratı sırasında bir yangın çıkı. Yangın sonucunda okul kullanılamaz hale geldi. İhale ve tamiratın tekrar başlamasını uzun süre bekledik. Bizlere en kısa sürede çalışmaya başlanacağı ve en geç Ocak ayında tamiratın bitirileceği defalarca söylendi. Bugün itibariyle bir çivinin bile çakılmadığını görmekteyiz. Çalışmaya hemen başlanılsa bile Ocak ayına kadar yetişmeyeceği bellidir. Okulumuz açılamayınca öğrenci ve öğretmenlerimiz Öğretmenler İlkokulu'na taşındı. İlkokul öğrencileri de ortaokul öğrencileri de mağdur oldu. Ortaokulda dört sınıf fiziki imkansızlık nedeniyle birleştirildi. Eğitim öğretim yapmak imkansız hale geldi. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz akşam çok geç saatlerde çıkmaya başladılar. İlerleyen aylarda güneş battığında okuldan çıkacaklar, bu da birçok tehlikeyi beraberinde getirecek. Bu uygulama, bu vurdumduymazlık ve savsaklama her mahalle için mi geçerli, yoksa sadece bizim mahalleye mi özgü. Şu an itibariyle bile, yağan son yağmurlarla okuldaki hasar büyüdü" dedi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sonrasında öğrenciler ve velileri olaysız bir şekilde dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title