Haberler

Yanan Evdeki Baba-Kızı İtfaiyeci Muhtar Kurtardı

Amasya’da yangın çıkan evdeki baba ile kızını mahallenin muhtarı olan itfaiye çavuşu kurtardı.

Amasya'da yangın çıkan evdeki baba ile kızını mahallenin muhtarı olan itfaiye çavuşu kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkez Mehmet Paşa Mahallesi'nde sabah erken saatlerde işe giderken iki katlı ahşap evin üst bölümünden çıkan alevleri fark eden Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye çavuşu olarak görev yapan ve aynı zamanda da mahallenin muhtarı olan Hüseyin Demir, bir süre seslenmesinin ardından içeriden yanıt gelmeyince kapıyı kırıp dumanların arasında kalan Ali Durak ile kızı Büşranur'u dışarı çıkardı. Muhtarlıktan getirdiği yangın tüpüyle alevlere müdahale eden Demir, durumu da itfaiye ekiplerine bildirdi.

Eşi Nurhayat'ın diğer iki çocuğuyla birlikte kız kardeşinde olduğunu, kendisinin de Büşranur ile birlikte evinde bulunduğunu belirten elektrikli ev aletleri tamircisi Ali Durak, "Muhtardan Allah razı olsun. Uyandırdı bizi. Muhtar gelmeseydi canımızdan olurduk" dedi.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını anlatan İtfaiye müdürü Ahmet Koyuncu da yanan eve gelip aileye 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title