Haberler

Yanal: "Gelecek Sezon 4. Yıldızı Takacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, gelecek sezon 4. yıldızı takacaklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe Dergisi'nin Haziran sayısına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de ilk çalıştığı sezon şampiyonluğa ulaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu belirten Yanal, "Camiamızın ihtiyacı olan bir şampiyonluktu. Bu süreçte yarışı başından sonuna kadar önde götürdük. Uzak ara puan farkı ile şampiyon olduk. Bu yarışta birçok kişiden destek aldık. Herkese tekrar teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

"4. YILDIZI ÖNÜMÜZDEKİ SENE TAKACAĞIZ"

Yanal, Fenerbahçe ile 2 yıl daha sözleşme imzalaması ile ilgili olarak, "Büyük Fenerbahçe Ailesi'nin bir üyesi olmaktan son derece gurur duyuyorum ve görevimin devam edeceği için de çok mutluyum. Önümüzdeki sezon için net olarak 4. yıldızı takacağımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

"UYUMLU ÇALIŞTIK"

Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Yanal, "Herkesin bu başarıda emeği var. Başta Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz olmak üzere, Samandıra ekibinden tutun da maç yaptığınız sahadaki çimleri hazırlayan ekip, Fenerium, Fenercell çalışanları, medya ekibi, Kulüp çalışanlarımız ve tabii ki taraftarımız, herkesin bu şampiyonlukta payı ve desteği var. Onların inanması, gönülden desteklemesi bizim için önemliydi. Ama bir taraftan da bizimle beraber olan başka profesyonel bir ekip var; idari menajerimiz, antrenör arkadaşlarımız, doktorumuz, medya sorumlularımız, personelimiz, aşçımız hepsinin katkısı çok büyük. Çok uyumlu çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN BU SENE ŞAMPİYONLUK ÖNEMLİYDİ"

Yanal, Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmesi ile ilgili sorulan soruya ise, "Avrupa'da yolculuk yapmak önemliydi ama elimizde olmayan nedenlerle Avrupa'dan uzak kaldık. Sezona başlarken de ne olacağı muammaydı. ve hep o muamma ile devam etti. Türkiye Kupası konusunda Sayın Başkan ve yönetim kurulunun çok belirgin bir görüşü vardı. Bu konuda biz asla iddialı bir tutum içinde olmadık. Zaten başında da söylemiştik; bizim için bu sene şampiyonluk önemliydi ve bu kulvarda net bir şampiyonluk elde ettik. O yüzden de bu kulvardaki şampiyonluğumuzun her şeyden daha önemli tuttuk" cevabını verdi.

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK"

Sezon içinde sürpriz yaşamadığını dile getiren Yanal, "Fenerbahçe çok güçlü ve iyi bir takım. Birbiriyle dayanışma içinde olan iyi oyunculardan kurulu bir takım. Bazı skorlar alındı ama bu skorlar bu akış içinde normaldir. Ama şu bir gerçek ki; sürpriz bir şekilde mağlup olduğumuz Torku Konyaspor maçında da ne kadar inançlı olduğumuzu ve bu yolda da ne kadar mücadele edeceğimizin belirgin bir sinyalini vermiştik. Şampiyon olacağımızı söylemiştik. Sözümüzde durduk, şampiyon olduk. Ben bu konuda başta oyuncularımız olmak üzere bu duruştaki sürekliliği ve devamlılığı sağlayan ve güçlü duran tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

"HER MAÇIN ÖNEMİ AYRI"

Yanal, sezon içinde her maçın ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "İçeride oynadığımız Galatasaray maçı sağlık açısından problem yaşadığım bir haftaydı. O güzel bir anı. Hastaneden çıkıp takımın başına geçip ertesi gün takımla birlikte derbiyi kazandık. Bir de tabi son dakikalarda kazandığımız maçlardaki tempomuz, maçı kazanma arzumuz, beni oldukça etkiledi" dedi.

"OYUNCULARIMIZIN PROFESYONELLİĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Yeni sezonda alınan 5+3 yabancı kuralı hakkındaki görüşleri sorulan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sezon, Avrupa kulvarı bitince, yabancı oyuncularımızdan ayrılma durumunda kaldık. Her zaman her yerde söylüyorum; ister 6+0 olsun, ister 5+3, 24 oyuncudan kurulu bir takımız ve hepsi çok karakterli, çok profesyonel oyuncular. Nerede olduklarının farkındalar. Fenerbahçe gibi çok büyük bir camiada onların duruşları takdire şayandır. Biz de mümkün olduğunca adaletli davranmaya çalıştık. Oynayan, başarılı olan, iyi performans gösteren oyuncularla devam ettik. Mutlaka ufak tefek problemler çıkmıştır. Bunlar da çok normal ama oyuncularımızın profesyonelliği burada hakikaten çok önemliydi. Onlar Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olmanın sorumluluklarını yerine getirdiler. Her zaman hazır durdular. Oyuncularımızın bu emeği ile de şampiyonluğa uzandık. 5+3 ile geçecek sezon için de aynı disiplin geçerli olacaktır."

"TRANSFER PLANLAMAMIZI YAPTIK"

Transfer ile ilgili sorulan soru üzerine Yanal, "Transfer politikamızı ve planlamamızı belirledik. İhtiyacımız olan doğru oyuncuları saptadık. Başkanımız ve yönetim kurulumuz da sağ olsunlar çok destek veriyorlar. Hızlı bir biçimde çalışmalara start verildi" dedi.

"FENERBAHÇE TARAFTARLARI ADALET ÇAĞRISI İÇİNDE"

Yanal, Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayarak, "Taraftarlarımızın 3 Temmuz'dan bu yana ortaya koydukları duruş, sadece branşlardaki verdikleri destekle değil; Fenerbahçe sevgisinin, Fenerbahçeliliğin bence en önemli göstergesiydi. Onlar sadece tribünde değil, her fırsatta Fenerbahçe ile ilgili her konuda duyarlı ve hassas davranmaktan hepimize örnek olacak bir davranış ve adalet çağrısı içerisindeler. Onlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERİYORUZ"

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Yanal, Fenerbahçe'nin çok büyük bir mücadeleden geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu mücadele ülkemizin değerleri açısından da çok önem taşıyor. Başta bu camiada bize önderlik yapan bu camiada duruşu olan Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu'na, bu camianın ileri gelen tüm değerlerine çok ciddi saygı duyuyoruz. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ekip, çalışanlar, futbolcular olarak, kendimizi ayrıcalıklı bir konumda hissediyoruz ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Bu sorumluluklar gereği de burada kaldığımız ve çalıştığımız süre içerisinde en iyisini yapmak için elimizden gelen tüm gayreti, çabayı gösteriyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ersun Yanal Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title