Haberler

70 Yıllık Evli Çift, Yan Yana Toprağa Verildi

Güncelleme:

Edirne'de 14 Şubat Sevgililer Günü sabahı peş peşe geçirdikleri kalp krizi sonucu hayatını kaybeden her ikisi de 93 yaşındaki 70 yıllık evli çift, yan yana toprağa verildi.

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Çukurköy'de 14 Şubat Sevgililer Günü sabahı peş peşe geçirdikleri kalp krizi sonucu hayatını kaybeden her ikisi de 93 yaşındaki 70 yıllık evli Mustafa ve Hatice Özbay çifti, yakınlarının gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

KALP KRİZİ SONUCU YAŞAMLARINI YİTİRDİLER

Havsa ilçesinde dokuz kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Çukurköy'de oturan Mustafa Özbay dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Aynı yaştaki eşi Hatice Özbay da komşularından yardım istemek için çıktığı evin bahçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Yaşlı çifti sesleri duyarak gelen komşuları buldu. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede Özbay çiftinin kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

KIZLARINI KOMŞULARI TESELLİ ETTİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Özbay çiftinin cenazeleri son nefeslerini verdikleri Çukurköy'deki evlerine getirildi. Bahçe sandalyeler üzerine yan yana konulan tabutlara sarılarak ağlayan kızları Gülser, Gülümser ve Mahküme'yi komşuları teselli etti.

"ÖLÜM BİLE AYIRAMADI"

Eve gelenlerin taziyeleri kabul eden Özbay çiftinin kızları ve torunları son nefeslerine kadar ayrılmayan Mustafa ve Hatice çiftini ölümün bile ayıramadığı yorumunu yaptı.

Köy imamı Hüseyin Can'ın dualarının ardından çiftin cenazesi araçla mezarlığa götürüldü ve burada cenaze namazları kılındı. Ardından Özbay çifti gözyaşlarıyla yan yana toprağa verildi. Cenazeye yakınlarının yanı sıra köy halkı da katıldı.



"HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNLARI YOKTU"

Mustafa ve Hatice Özbay'ın torunlarından Arzu Akkuzu, çiftin herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek şöyle dedi:

"BİZİM İÇİN BEKLENMEDİK VE ACI DOLU"

"Yaşamları boyunca hep beraberlerdi. Hiçbir hastalıkları yoktu, her zaman güler yüzlüydüler. Bütün ömürlerini burada geçirdiler. Yaklaşık 70 yıllık evlilikleri vardı. 14 Şubat Sevgililer Günü de onların başka bir dünyaya geçişleri oldu. Çok üzgünüz ama bütün ömürlerini nasıl beraber geçirdiyseler ölümleri de beraber oldu. Zaten yıllar boyunca dedem 'ben önce gideyim, ben sensiz yapamam' derdi. Anneannem de aynı şekilde önce kendisinin ölmesini isterdi. Beraber vefat ettiler. Bizim için de beklenmedik ve acı oldu."

Diğer torunu Duygu Akkuzu ise ömür boyu birbirini çok seven Özbay çiftinin 14 Şubat sevgililer gününde hayatını kaybetmesinin tesadüf olmayabileceğini kaydederek, "Uzun ömürlerindeki aşklarını da bu şekilde noktalamaları onların, büyük bir sevgileri olduğunu anlamına geliyor" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurköy Havsa 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

myduzceMobil-ANDROID:

Hazreti allah son nefesde imandan ayirmasin 70 senede 170 senede olsa netice sonu olmayan hayat başlıyor

20
0
yanıtYanıtla
..Mobil-ANDROID:

allah boyle olum herkese nasip etsin

17
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title