Haberler

Yamaç Paraşütüyle Uçmak İsteyen Vatandaşlar Uçurulacak

Adıyaman’da merkezi Tut ilçesinde olan yamaç paraşütüyle uçmak isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı’ndan sonra çift kişilik tandem uçuşlar yapabilecek.

Adıyaman'da merkezi Tut ilçesinde olan yamaç paraşütüyle uçmak isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı'ndan sonra çift kişilik tandem uçuşlar yapabilecek.

Adıyaman'da yeni kurulan Tut Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü, bundan sonra vatandaşları uçuracak. Tut ilçesinde yaygın olan yamaç paraşütü uçuşları Adıyaman merkezde de yaygınlaştırılıyor. Tut Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı İlker Özçiriş ile birlikte Fırat Nalbant ve Murat Nalbant tandem uçuşlar ile bundan sonra vatandaşların uçmasını sağlayacak.

Yeni alınan yamaç yarış paraşütlerinin denenmesi ve Adıyaman'ın termik alanlarının tespit edilmesi için deneme uçuşları gerçekleştirildi. Seyir Tepesi'nde önümüzdeki günlerde oluşturulacak olan uçuş pistinin ardından uçmak isteyen vatandaşların ücretli olarak uçmaları sağlanacak.

Tut Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı İlker Özçiriş, "Tandem yamaç paraşütü uçuşu uzman bir pilot ve yolcu ile yapılan çift kişilik uçuş anlamına gelir. Yolcunun konu ile ilgili bilgi sahibi olmasına gerek yoktur. Sadece tepeden kalkış esnasında birkaç adım atması yeterlidir. Havada tüm kontrol genelde eğitmen olan yamaç paraşütü pilotuna aittir. Gerekli kalkış ve iniş planlamalarını pilot yaparak yolcunun güvenli bir şekilde uçmasını ve inmesini sağlar. Tandem uçuş gerçekleştiren yolcu havada çok rahat bir şekilde fotoğraf, video çekimi yapabilir, manzaranın keyfini çıkarır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Adıyaman Tut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title