Haberler

Yamaç paraşütünde hedef, dünyanın en iyisi olmak -

Fethiye'deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, yapılan yatırımlarla dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezi olmayı hedefliyor.

Fethiye'deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, yapılan yatırımlarla dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezi olmayı hedefliyor.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bin 900 metrelik Babadağ, 5 ayrı uçuş pistiyle her yıl binlerce adrenalin yaşamak isteyen yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Güç Birliği Turizm ve Tanıtım Şirketi tarafından işletmeciliği yapılan Babadağ, yapılan yatırımlarla uçuş sayısını artırırken, bölge turizmini de dünyaya tanıtıyor.

Fethiye Güç Birliği Turizm ve Tanıtım Şirketi Genel Koordinatörü Ahmet Sadıç, Babadağ'ın bin 700 metre pistinde düzenlenen basın toplantısında, 3 yıldır şirketleri tarafından işletilen Babadağ'ın dünyanın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olduğunu söyledi.

Babadağ'ın dünyada her yöne uçulabilen 5 ayrı pisti, kısa mesafelerle dağa ulaşılabilen özelliğiyle dünyada benzeri olmayan tek hava sporu merkezi olduğuna değinen Sadıç, uçuş sayısı itibariyle de dünyada en çok uçuş yapılan merkez durumunda olduklarını ifade etti.

Sadıç, bölgedeki hava sporlarının gelişmesi için şirketlerinin çok büyük yatırımlar yaptığını kaydetti. Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Babadağ'a ulaşan 15 kilometrelik yolun, 11 kilometresinin parke kaplandığını hatırlatan Sadıç, yolun toprak olan 3 bin 800 metresinin de ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalarla tamamlanacağını belirtti.

- "Uçuşlar online izleniyor"

Bu yıl sezonun çok güzel geçtiğini anlatan Sadıç, şöyle konuştu:

"Günde yaklaşık 650 uçuşumuz var. Hava şartları müsait olduğu sürece uçuşlarımızı en üst seviyede gerçekleştiriyoruz. Uçuşlarımızı dünyanın her yerinden izlenebilen kamera sistemiyle yayınlıyoruz. Dolayısıyla buradan uçuş yapan bir turistimizin uçuşu dünyanın neresinde olursa olsun ailesi tarafından online olarak izlenebiliyor. Ayrıca, Babadağ'daki hava durumu istatistikleri de dünyanın her yerinden internet üzerinden takip edilebiliyor. İlerleyen günlerde bu tür hizmetleri daha da geliştireceğiz."

Ahmet Sadıç, Babadağ'daki mevcut pistlerde iyileştirme çalışması yaparak daha fazla uçuş ile ilçeye katkı sağlamayı hedeflediklerini, bu kapsamdaki çalışmaların da sürdüğünü dile getirdi.

Geçen yıl sezon boyunca 75 bin uçuş yapıldığına değinen Sadıç, bu yılki hedeflerinin ise 90 bin uçuş olduğunu anlattı. Sadıç, ağustos ayı itibariyle yaklaşık 50 bin uçuş gerçekleştirildiğini, bu rakam ışığında 90 bin hedefine rahat ulaşabileceklerini vurguladı.

- "12 ay uçuş yapılabilecek"

Orman ve Su İşleri Bakanlığının projesiyle Babadağ'ın bin 200 metresine yapılan yol kapsamında bir de uçuş pisti açıldığını kaydeden Sadıç, "Uluslararası Havacılık kuralları gereği bulut altı ve üstü denilen uçuşlarda havada bulutun olduğu zamanlarda uçuş yapılmıyor. Dolayısıyla, bin 200 metrede yapılan pist kışın da bu sporun yapılmasına olanak tanıyacak. Bu pistin de altyapı çalışmaları yapıldı. Biz de bölgede bu sporun gelişmesi için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Fethiye Babadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title