Haberler

Yamaç Paraşütü Yapan Genç Kız, Elektrik Direğinde Asılı Kaldı

Güncelleme:

Sakarya'da yamaç paraşütü yapan 21 yaşındaki Pınar Esen, ters rüzgara kapılıp kontrolü kaybedince elektrik direğine takılarak asılı kaldı.

Sakarya'nın metropol ilçelerinden Serdivan'ın Kırantepe mevkiinde yamaç paraşütü yapan 21 yaşındaki Pınar Esen, ters rüzgara kapılıp kontrolü kaybedince elektrik direğine takılarak yere bir kaç metre yükseklikte asılı kaldı. Bir süre burada kalan paraşütçüyü itfaiye ekipleri kurtardı.

TERS RÜZGARA TAKILDI

Olay dün akşam saatlerinde Serdivan İlçesi'nin Arabacıalanı Mahallesi'nde meydana geldi. Haftasonu yamaç paraşütü yapmak üzere Kırantepe'ye gelen 21 yaşındaki Pınar Esen, son uçuşunu yapmak için havalandı. Ancak kısa bir süre sonra havada ters rüzgara kapılan genç kız süratle yere doğru düşmeye başladı. Genç kızın paraşütü elektrik tellerine takıldı.

VATANDAŞLAR KURTARDI

Genç paraşütçünün yardımına önce onun düşmekte olduğunu gören vatandaşlar koştu. Vatandaşlar paraşütün en alt bölümünde bulunan Pınar Eser'i buradan çekerek kurtardı. Olay yerine kısa süre içinde gelen 112 ekipleri genç kıza ilk müdahaleyi ambulans içinde yaptı. Pınar Esen'in yara almadığı anlaşıldı. Paraşüt ise daha sonra olay yerine gelen itfaiye aracının sepetli merdiveri ile tellerden kurtarıldı.

"RÜZGARI GEÇ FARK ETTİ"

Paraşüt antrenörü Abdullah Yıldız, "Arkadaşımız günün son uçuşunu yapmak için tepeden kalkmıştı. Yerde rüzgar güneye döndü ve kuzey rüzgarıyla karışan bu rüzgar türbülanslı bir ortam yarattı. Arkadaşımız geç farketti. Arkadaşımız tecrübeli bir pilot. Durumu geç değerlendirdiği için irtifası yetmedi bu yüzden de acil iniş yapmak zorunda kaldı." dedi. Ölümden dönen paraşütcü 112 ekibi tarafından müdahale yapıldıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Esen Serdivan Sakarya Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sahin güngör:

gecmis olsun diyorum yakin zamanda bende ucmak icin ders almaya baslayacam ve araniza biri daha katiliyor saygilar sevgiler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title