Haberler

Yamaç Paraşütü Pilotları Thk Yöneticilerini İstifaya Davet Etti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ticari uçuş belgesi verilen tecrübesiz pilotların Babadağ'da kazalara neden olduğunu öne süren yamaç paraşütü pilotları, THK ve gönderdiği yeni pilotları Babadağ'da istemediklerini belirterek, THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz'ü istifaya davet etti.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ticari uçuş belgesi verilen tecrübesiz pilotların Babadağ'da kazalara neden olduğunu öne süren yamaç paraşütü pilotları, THK ve gönderdiği yeni pilotları Babadağ'da istemediklerini belirterek, THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz'ü istifaya davet etti.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'nda toplanan yaklaşık 100 yamaç paraşütü pilotu, açtığı kurslarda yeterli tecrübe kazanmamış pilotlara ticari uçuş belgesi verdiğini öne sürdükleri THK'yı protesto etti. Alkış ve ıslıklarla tepkilerini gösteren pilotlar, THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz'ü istifaya davet etti. Son 2 yılda THK tarafından ticari uçuş belgesi verilen 80 acemi pilotun Babadağ'da yamaç paraşütü pilotu olarak çalışmaya başladığını aktaran Ölüdeniz Yamaç paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, bu pilotların sadece geçen yıl 5- 6 ciddi kazaya karıştığını ileri sürdü. Son 2 haftada yeni pilotlardan 4'ünün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ciddi kazalar yaptığını aktaran Yıldız, THK tarafından ticari uçuş belgesi verilmiş tecrübesiz pilotların sürekli bu kazalara karışmasının tesadüf olamayacağını kaydetti.

'İSTİFA EDİN'

THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz'e seslenen Celal Yıldız, şöyle dedi:

"Sayın Bekir Akyüz, 'THK peynir ekmek gibi sertifika dağıtıyor' dediğimiz için bize kızmıştınız. Şu anda yapılan kurslar geçen yıldan daha endişe verici. Bugün çok yüksek katılımlı bir kurs daha başlattınız. Önümüzdeki ay bir kurs daha açacaksınız. 100'den fazla acemi pilotu daha bölgeye sokmak istemektesiniz. Bunların nedeni Ölüdeniz yamaç paraşütü sektörünü bitirme emeliniz midir? Yoksa eski düzendeki şirket sahiplerine acemi pilot göndermek midir? Bu şirket sahipleri ile siz ve Fethiye THK Şube Başkanı Mustafa Özkaya'nın ne gibi ilişkileri vardır? Bunların asıl nedeni, maddi batakta olan THK'dan maaşlarınızı alabilmek için sertifika satmak mıdır? Yaptığınız yanlış uygulamalar yamaç paraşütü turizmine ciddi zararlar vermektedir. Bunu bilerek yaptığınızı düşünmekteyiz. Lütfen görevinizi terk edin ve istifa edin. Sizin bu yapmış olduğunuz yanlışlara göz yuman, Fethiyeli olduğunu söyleyen THK yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Fethiye THK Şube Başkanı Mustafa Özkaya siz de istifa edin."

'YÖNERGENİN İPTALİ ÖLÜMLÜ KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIR'

Fethiye- Babadağ Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi'nin iptaline ilişkin duyumlar aldıklarını kaydeden Yıldız, "Babadağ'da uygulanan uçuş yönergesinin iptaline ilişkin çalışmalar olduğunu biliyoruz. Bu yönerge bizim tarafımızdan taslağı çıkartılmış ve ikili uçuşlarda kazalar sıfıra inmiştir. Sadece geçen yıl Babadağ'dan 90 bin turist uçmuştur. Bunun Fethiye'ye girdisi 30 milyon doların üzerindedir. Yönergenin olumlu etkileri sonucu Çin'e kadar uzanan reklamlarımız olmuş, Fethiye'de her geçen gün artan Çinli turist sayısı bunu göstermiştir. 12 ay boyunca turizm yapmaya çalışırken yaşanabilecek bir kazada bir Çinli turistin ölmesi, değil kış, yazın bile yamaç paraşütü turizmini bitirecektir. Yönergesiz bir Ölüdeniz ölümlü birçok kazaya davetiye çıkaracaktır" diye konuştu.

'THK'YI BABADAĞ'DA İSTEMİYORUZ'

THK'yı Babadağ'da istemediklerini vurgulayan Yıldız, şöyle dedi:

"Bizim otokontrolümüz tarafından sağlanan güvenli uçuş ortamını yine biz sağlayabiliriz. Kooperatifimizde dünyada en deneyimli ve profesyonel pilotların oluşturduğu teknik ve disiplin kurulları mevcuttur. Devlet yönetimi bize bıraksın. Bu bizim en iyi yapmayı bildiğimiz iştir. Yamaç paraşütü sektörümüzü dünya standartlarının üstüne çıkartmayı biz biliriz." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Yıldız Fethiye Babadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title