Haberler

Yamaç Paraşütçülerinden "Acemi Pilot" Eylemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yamaç paraşütçülerinden "acemi pilot" eylemi- Ölüdeniz- Belcekız Plajı- Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız Yamaç paraşütçülerinden "acemi pilot" eylemi- Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Yıldız: - "Kazalar, pilotların tamamen yeterli eğitim almamış olmaları ve THK'nin para karşılığı bir haftada verdiği kurslarda alınan belgeler yüzündendir" Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da Türk Hava Kurumundan (THK) ticari uçuş belgesi alan pilotların acemi olduklarını ve kazaya sebebiyet vereceklerini ileri süren bazı yamaç paraşütçüleri, duruma tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yamaç paraşütçülerinden "acemi pilot" eylemi- Ölüdeniz- Belcekız Plajı- Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız Yamaç paraşütçülerinden "acemi pilot" eylemi- Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Yıldız: - "Kazalar, pilotların tamamen yeterli eğitim almamış olmaları ve THK'nin para karşılığı bir haftada verdiği kurslarda alınan belgeler yüzündendir" Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da Türk Hava Kurumundan (THK) ticari uçuş belgesi alan pilotların acemi olduklarını ve kazaya sebebiyet vereceklerini ileri süren bazı yamaç paraşütçüleri, duruma tepki gösterdi.Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ve beraberindeki yaklaşık 50 pilot, Belcekız Plajı'nda toplandı.Grup adına basın açıklamasını okuyan Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, THK'nin, 2 yılda yaklaşık 80 pilota ticari uçuş belgesi verdiğini, geçen yıl bu pilotlardan 6'sının yaralanmalı kazaya karıştığını vurguladı.Yıldız, bu yıl mayıs ayında düzenlenen kursta ise 26 kişinin ticari uçuş belgesi aldığını, iki hafta içinde de bu pilotlardan 4'ünün kazaya karıştığını ifade etti.Bu kazaların yeni başlayan pilotlar tarafından yapılmasının rastlantı olmadığının altını çizen Yıldız, "Kazalar, pilotların tamamen yeterli eğitim almamış olmaları ve THK'nin para karşılığı bir haftada verdiği kurslarda alınan belgeler yüzündendir" dedi. - "Geçen yıl 90 bin uçuş yapıldı"Babadağ'dan geçen yıl 90 bin uçuş yapıldığını, bunun Fethiye'ye girdisinin yan sektörlerle 30 milyon doların üzerinde olduğunu kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: "Babadağ için hazırladığımız yönergenin olumlu etkileri sonucu Çin'e kadar uzanan reklamlarımız oldu. Fethiye'de her geçen gün artan Çinli turist sayısı bunu göstermektedir. 12 ay boyunca turizm yapmaya çalışırken yaşanabilecek bir kazada Çinli turistin ölmesi, değil kış, yazın bile yamaç paraşütü turizmini bitirecektir."Yıldız, kooperatiflerinde dünyada en deneyimli ve profesyonel pilotların oluşturduğu teknik ve disiplin kurulları olduğunu, yönetimin kendilerinde olması durumunda yamaç paraşütü sektörünü dünya standartlarının üstüne çıkartacaklarını savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Celal Yıldız Ölüdeniz Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title