Haberler

Yalvaç'ta Antik Kente Turist Akını

Aziz Paul'ün ilk vaazını verdiği Yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti, Isparta'nın turizm değerini ikiye katladı.

Aziz Paul'ün ilk vaazını verdiği Yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti, Isparta'nın turizm değerini ikiye katladı. Henüz yüzde 5'i gün yüzüne çıkarılan antik kente, 8 ayda 20 bin turist geldi.

800 yıllık çınar ağacı, Selçuklu ve Osmanlı döneminden miras tarihi camiler ve aynı döneme ait hamamlarıyla kültür envanterine giren Yalvaç, Psidia Antiocheia Antik Kenti'yle turizm değerini artırıyor. Tarihin hemen hemen her dönemine şahitlik etmiş, Aziz Paul'ün ilk vaazını verdiği Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Yalvaç'ın mevcut turizm potansiyelini ikiye katlıyor. Yılda yaklaşık 20 bin turistin ziyaret ettiği antik kent, sadece Yalvaç'ın değil, Isparta'nın da turizm değerini artırması yönünden önemli bir fırsat sunuyor.

İNANÇ TURİZMİ MERKEZİ

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, antik kentin 2 bin 200 yıl öncesine ait bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. Hem Yalvaç hem de Isparta için bu kültürel mirası en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Altıntaş, yılda sadece 20 bin turistin inanç vazifelerini yerine getirmek için buraya geldiğini kaydetti. Altıntaş, şunları söyledi:

"20 bin turist, yaptıkları törenlerde hacı olma şansı yakalıyor. Bu nedenle burası onlar için çok büyük önem arz ediyor. Bu ziyaretçilerin büyük kısmını da Güney Koreliler oluşturuyor. Şu anda antik şehirde gün yüzüne çıkmayı bekleyen daha birçok eser bulunuyor. Kazı çalışmaları Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde aralıksız devam ediyor."

67 HEKTARLIK ALANIN YÜZDE 5'İ ÇIKARILDI

Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nin 67 hektarlık bir arazide olduğunu söyleyen Altıntaş, bu alanın şimdiye kadar sadece yüzde 5'lik kısmının gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti. Kaymakam Altıntaş, şöyle konuştu:

"Şehrin içinde su kemerleri, amfitiyatro, kilise, evler, hamamlar açığa çıkarılmış durumda. Ancak hala gün yüzüne çıkmayı bekleyen eserler var. Çok zengin ve önemli eserlerin gün yüzüne çıkarılacağını düşünüyoruz. Tüm bu zenginliklerin görülmeye değeceğini düşünüyoruz. Yılda gelen 20 bin turist yeterli değil. Bu sayının artırılması için tanıtım faaliyetlerini hızlandırıyoruz. Eserlerin gün yüzüne çıkarılması en büyük tanıtımlardan biri olacak diye düşünüyorum." - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıntaş Selçuklu Isparta Yalvaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title