Haberler

Yalova Ziraat Odası'ndan Osb Tepkisi

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova’da OSB adı altında birinci derece tarım arazilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova'da OSB adı altında birinci derece tarım arazilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli düzenlediği basın toplantısı ile OSB'lere ateş püskürdü. Yalova'da 1. derece tarım arazilerinin hızla yok edildiğini dile getiren Beşli, tarım arazileri hızla azalırken hükümetin Yalova'ya 2 sulama suyu göleti yapmasına da bir anlam veremediğini söyledi. Beşli, "Ben bugüne kadar tarım adına, bu sektörde ekmek yiyen çiftçiler adına elimi değil hep taşın altına kafamı soktum. Halkım mutlu olursa bende mutluyum dedim. Rantı yanıma değil hep karşıma aldım. Bazıları bizi işlerine gelmediğimiz için sevmezler. Bizim işimiz bu sektöre hizmet. Üzülerek söylüyorum ki yüzde 17'si tarım alanı olan bu ilde tarım durma noktasına geldi. Zirai üretimde ciddi bir düşüş var. O da yetmezmiş gibi birileri OSB adı altında 1. dereceden tarım arazilerine göz diktiler. Gemi Yan Sanayii OSB'nin tersaneden, denizden uzakta Gacık köyünün 1. derece tarım arazilerinde ne işi var? Yine Kazımiye köyünün 1. derece tarım arazileri de Kalıpçılık OSB tarafından işgal edilmek isteniyor. Şu anda o değerli tarım arazileri metre karesi 50 TL'den istimlak ediliyor. Ben net söylüyorum. Oraya OSB falan kurulmayacak. Birileri Yalova'nın yakından şahit olduğu Handere gibi buradaki arazileri de yok pahasına alıp birilerine yüksek fiyattan satarak rant elde edecek. Bunlar yetmezmiş gibi belediyeler de tarımsal alanları imara açarak birilerine peşkeş çekme derdine düşmüş. Sonra birileri çıkıyor övünerek 2 adet sulama suyu göleti yaptıklarını söylüyorlar. Tarım arazilerini yok edip neden sulama suyu göleti yapıyorsunuz. Tarımsal üretim olmazsa o göletleri sadece yüzme havuzu yaparsınız" diye konuştu.

Termal'de keyfi bir uygulama ile çiftçilere yardım paralarının ödenmediğinden de dert yanan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bir diğer rezalet de Termal ilçesinde yaşanıyor. Ocak ayında yaşanan fırtınada mağdur olan çiftçilere il merkezi ve ilçelerin sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından yardım yapıldı. Ama Termal ilçesindeki 20 çiftçi bunu alamıyor. Termal ilçesi ayrı bir eyalet mi? Çiftçilerin mağduriyeti birilerini mutlu mu ediyor?". - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Termal Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title