Haberler

Yalova Valisi: Benim Devlete Maliyetim 100 Bin Lira

Güncelleme:

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediyesi'nin 5 köyü mahalle yapma yönündeki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "Benim şu an aylık devlete maliyetim 100 bin lira. Maaşım, korumam, şoförüm, özel kalem müdürüm var. Benim 100 bin liranın üzerinde iş üretmem lazım" dedi.

Cebiroğlu, kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanışma amaçlı bir kahvaltı düzenledi. Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cebiroğlu, Yalova Belediyesi'nin 5 köyü mahalle yapma yönündeki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Cebiroğlu, hukukun üstünlüğünün esas olduğuna dikkati çekerek, "Yazılı pozitif normlarda ne yazılıyorsa uygulanabilir. 2 pencereden bakmak lazım. Hukukun üstünlüğü penceresinden bakacaksan köyde 18 yaşını dolduran herkesin bu konuda 'evet' ya da 'hayır' şeklinde oy kullanmaları benim için birinci önceliktir. Ancak mevzuatta açık bir hüküm varsa ve bu işlemin direkt olarak yapılacağını söylüyorsa ona da bir şey denilemez. Şu anda yaşayan bir norm var. O norm saf dışı edilsin diyemem. Birisi olması gereken hukuk, diğeri de mevcut pozitif hukuk. Köy muhtarları konuyu yargıya taşıyıp alınacak kararı da iptal ettirebilir ya da ettiremeyebilir. En doğru olan şey bu işin anlaşma yolu ile çözülmesidir" ifadesini kullandı.

Tonami Meydanı'ndaki viyadük projesi kapsamında bölgedeki ağaçların kaldırılmasıyla ilgili Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'la görüştüğünü kaydeden Cebiroğlu, "Ben bir karıncanın ezilmesine bile karşıyım ama menfaatlerin dengelenmesine bakarım. Tonami Meydanı'nda 158 ağaç varmış. Şu an orayla ilgili başkan söz verdi ama çekinceleri var" diye konuştu.

Cebiroğlu, Yalova için elinden gelen tüm çalışmayı yapacağını da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu:

"Benim şu an aylık devlete maliyetim 100 bin lira. Maaşım, korumam, şoförüm, özel kalem müdürüm var. Benim 100 bin liranın üzerinde iş üretmem lazım. Dolayısıyla amacım bir yere gittiysem oraya taş koymak. Devlet memurluğu zengin olma yeri değildir. Yalova için elimden gelenin en iyisini yapacağım." - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Tonami Meydanı Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title