Haberler

Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunç Açıklaması

Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, "Okul servisi şoförlerine konulan 26 yaş alt sınırı bizim için fark etmiyor.

Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, "Okul servisi şoförlerine konulan 26 yaş alt sınırı bizim için fark etmiyor. Asıl önemli olan denetimlerin yapılmasıdır" dedi.

Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin hazırlandığını hatırlattı.

Yeni düzenlemenin 1 Eylül'den itibaren geçerli olacağını aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Devletin çıkardığı kararlar doğrultusunda insanların, toplumun menfaati için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da hazırız. Her zaman kanunlara uyuyoruz. Yalnız denetlemekle ilgili bölümde biraz daha hassas olunmasını istiyoruz. Eskiden okul servisi şoförlüğünde en alt yaş 21, en üst yaş ise 65'ti. Şimdi bunu 26 ila 63 yaş arasında sınırlandırdılar. Yaş konusunun 23 olmasından yanaydık. 26 yaş biraz fazla çünkü askerden gelen genç hayata atılıp evleniyor. 24 yaşındaki bir delikanlının arabası varsa buna şoför tutmak da yanlış. Bizim görüşümüz yaşın 23 olmasıydı ama okul servisi şoförlerine konulan 26 yaş alt sınırı bizim için fark etmiyor. Asıl önemli olan denetimlerin yapılmasıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title