Haberler

Yalova Hali'ne 6 Ayda 16 Bin Ton Sebze ve Meyve Geldi

Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne yılın ilk 6 ayında 16 bin 203 ton sebze ve meyve geldiği bildirildi.

Aynı zamanda Karamürsel, Orhangazi, Gemlik, İznik gibi yakın yörelere de hizmet veren Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali, çevre ilçelerin de ihtiyacını karşılıyor. Belediye Başkanı Vefa Salman, "Halin artık yetmediğini ve daha büyük bir sebze haline ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Şehrimizin mevkiini ve halin fiziki şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda kapasite anlamında yeterli olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Daha iyi hizmet vermek adına yeni bir hal yerinin tahsisi için çalışmalarımıza başladık ve halle ilgili önümüzdeki en az 50 yılı kapsayacak detaylı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu süreçte burada işyeri bulunan esnaf arkadaşlarımızla da sık sık bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyor, yeni yapılacak yerini ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlıyoruz" dedi.

Yılın ilk altı aylık verilerine bakıldığında, 16 bin 203 ton sebze ve meyve girişlerinden yaklaşık 90 Bin TL hal rüsumu elde eden Hal Şefliği, araç tartımlarından yaklaşık 15 bin TL, 24 işyerinin kirasından ise 14 bin TL gelir elde etti. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karamürsel Orhangazi Gemlik Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title