Haberler

Yalova - Hacıoğlu'ndan, Höh Onursal Başkanına Eleştiri

Hacıoğlu'ndan, HÖH Onursal Başkanına eleştiri Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Lütfi Mestan'ı genel başkanlıktan azletmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Hacıoğlu'ndan, HÖH Onursal Başkanına eleştiri

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Lütfi Mestan'ı genel başkanlıktan azletmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Hacıoğlu, Rusya'nın tetikçiliğini yapmakla suçladığı Doğan'ın yanında olmayacaklarını belirtti.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Yalova'da konfederasyona üye derneklerin yöneticileri ile bir araya geldi. Altınova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) ile Çiftlikköy Balkan Türkleri Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen toplantıya çevredeki Balkan Türkleri derneklerinin temsilcileri de katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hacıoğlu, HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'ye destek vermesi ve sonrasında partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından başkanlıktan uzaklaştırıldığını söyledi. Mestan'ın partideki görevinden azledilişinin anti demokratik olduğunu açıklayan Zürfettin Hacıoğlu şöyle devam etti:

"Lütfi Mestan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanlığı'ndan azledilişi, görevden alma demiyoruz, azledilişi ve parti üyeliğinden çıkarılması anti demokratiktir. Bunun yasal zemini olmayan bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. ve şiddetle kınıyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz 23-27 Aralık tarihlerinde, 1984 yılındaki asimilasyon politikasına karşı yapılan sivil mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anma törenine katılmak için Bulgaristan'da bulunuyorduk. Zaten bu olay da o tarihlerde gelişti. Tepkimizi orada gösterdik. Döndükten sonra da Türk kamuoyuna bizim duruşumuzu söyledik. Konfederasyon ve bağlı kuruluşlarla beraber Ahmet Doğan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni kendi malı, şirketi gibi kullanmasını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değil. Doğan'ın olduğu siyasi harekete veya partide siyasi safta olamayacağımızı söyledik. Çünkü son yıllarda HÖH'nin, kuruluş amaçlarından saptırılmış bir hareket görüyoruz. Kuruluş amacı Bulgaristan'da yaşayan sadece Türk azınlığı değil, tüm etnik grupların hakkını savunmak olan partinin anayasasının birinci maddesiydi bu. Böyle bir partiye karşı değiliz ama bir kişi tarafından ele geçirildiyse ki bu kişi Rusya'nın siyasi tetikçiliğini yapıyorsa ki bu kişi Türkiye karşıtı, Türkler karşıtı söylem ve eylemlerde bulunuyorsa bizim onun yanında olmamız mümkün değil."

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

-Hacıoğlu'nun konuşması

-Toplantıdan görüntü

(SÜRE: 02.41) (BOYUT: 85.4 MB)

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lütfi Mestan Ahmet Doğan Rumeli Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
title