Haberler

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karahan Açıklaması

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, ilde üretim yapılmayan tarım arazilerinin kullanılır hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, ilde üretim yapılmayan tarım arazilerinin kullanılır hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Selim Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'da tarımın daha iyi noktalara gelmesi için birtakım projeler üretildiğini kaydetti.

Özellikle sözleşmeli tarım modelini il genelinde yaymak istediklerini ifade eden Karahan, "Köylerimizde yaş ortalaması 60. Bu nedenle de çok büyük miktarda tarım arazisi kullanılamıyor. Arazileri sözleşmeli tarım modeliyle kullanılır hale getirmek istiyoruz" dedi.

Arazilerin tarım ekonomisine önemli bir katkıda bulunacağını ifade eden Karahan, "Birileri kendi arazisini işlemiyorsa bunu başkalarının işlemesine müsaade etmesi lazım. Bunun yolunun açılması lazım. Organizasyonlarla bunu gerçekleştireceğiz. Birtakım özel firmalar bunu çok iyi yapıyor" diye konuştu.

Karahan, tarım ürünlerinin pazara sokulması açısından Yalova'nın önemli bir konumda olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yalova'da araziler çok parçalı, engebeli olduğu için pek cazip gelmiyor. Stratejik önemi olduğu için biz buraları elimizden işlenir hale getirmek hedefindeyiz. En azında bu arazilerde yem bitkisi yetiştirilebilir. Bunu geçmişte bazı illerde uyguladık. Bomboş yerler var. Biz tarafları bir araya getirerek bu arazileri kullanmak istiyoruz. Bundan her iki taraf da kazançlı çıkacak."

- YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Selim Karahan Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title