Haberler

Vali, Öğretmene Hakaret Edip Sınıftan Kovdu

Güncelleme:

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Fen Lisesi'ne yaptığı ziyaret sırasında, öğretmen Halil Serkan Öz'e hakaret edip sınıftan kovduğu öne sürüldü.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Fen Lisesi'ne yaptığı ziyaret sırasında, Eğitim-Sen üyesi öğretmen Halil Serkan Öz ile aralarında geçen kılık kıyafet tartışması yargıya taşınıyor.

"DIŞARIDA GÖRSELER DİLENCİ ZANNEDERLER"

Eğitim-Sen Şube Başkanı Cevat Güneş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Fen Lisesi'nde geçen perşembe günü yaptığı ziyarette, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen Halil Serkan Öz'e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, sınıftan kovduğunu öne sürdü.

"YÖNETEMİYORSANIZ İSTİFA EDİN"

Sendikalarının, eğitim ve toplumda, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek için 7 Ekim 2013 günü aldığı, 'özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi' eylemlerinin devam ettiğini belirten Cevat Güneş, Vali Selim Cebiroğlu ile sendika üyesi arkadaşları arasında yaşananları şöyle anlattı:

"Vali Bey okula yaptığı ziyaret sırasında sınıfta arkadaşımız Halil Serkan Öz'e, 'Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı o sakalını kes. İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler' diyerek hakaret etti. Vali bey daha sonra, okul idarecilerine 'Siz e... başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin' dedikten sonra, öğretmenler odasında toplantı düzenledi.

"BİLEREK YAPIYORSANIZ ANARŞİSTSİNİZ"

Toplantıda, uyulması gereken kılık kıyafet yönetmenliğini hatırlatan Vali Bey'e bir başka arkadaşımız, "Yönetmeliği biz biliyoruz zaten. Bunun değişmesi için de zaten eylemdeyiz" diyerek cevap verince sinirlenen Vali Bey bu kez, "Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz" dedi. Yaşananları genel merkezimizle paylaştık. Önümüzdeki günlerde ise yargıya taşıyacağız."

VALİ: AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, kendisine yöneltilen iddialarla ilgili şimdilik açıklama yapmayacağını söyledi. Vali Cebiroğlu: "Bu konuyla ilgili olarak şu anda konuşmayacağım. Eğer kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi için bir gereklilik duyulursa, tüm basın mensuplarını çağırıp, gerekli açıklamaları yaparım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (379)

EmekliMobil-ANDROID:

Öğretmen dediğin önce örnek olacak sonra öğretecek. Vali Bey ne güzel hatırlatmis. Kendisini Kutlarım

37
61
yanıtYanıtla
öğretmen kovulsun:

öğretmen görevden alınsın. . . dünyanın parası alıyor kılık kıyafetine dikkat etmelisin

22
51
yanıtYanıtla
yagmurmobilWeb@haberler.com:

Hangi pozisyonda olursa olsun sınıfta ögretmenin görev alanında bu şekilde davranıp ögretmene saygısızlık yapmaya hakkı yok kınıyorum

54
14
yanıtYanıtla
öğretmen:

bu ülkede emeğiyle çalışan insanları bile nerdeyse dilenecek duruma getirdiniz zaten bide öğretmeni kovuyor bu millette şeref olsa valiliği basar seni ve senin gibileri alaşağı eder sana daha bin beterini lazım hadsiz

20
47
yanıtYanıtla
...mobilWeb@haberler.com:

Vali akilli ol valiiiiiii Geleydin de bana diyeydin ayni seyi kapi disari bulmustun kendini Sen halka hizmet icin ordasin kral Mi zannettin kendini

39
21
yanıtYanıtla
eğitmenmobilWeb@haberler.com:

Vali son derece hakli öğretmen herşeyiyle ornek olmali

33
24
yanıtYanıtla
söz yokMobil-ANDROID:

haklı tavır vali beyden. artık kim öğretmen kim öğrenci belli değil. bu nasıl kılık kiyafet yönetmeliği anlamış değilim. bende çocuk okutuyorum . ama okul üniforması ile gonderiyorum. öğretmenlerin hepsi değil tabi ama . tipine baksan suratına tukurulmeyecek egitimciler var. okul mu sosyal faaliyet alanimi anlaşılmıyor .sonuna kadar haklı vali bey.

20
35
yanıtYanıtla
seni vali edeninmobilWeb@haberler.com:

Ulan valiysen valiligini bil senin kiyafetin marka dis gorunusun adam gibi olabilir ama icin kokusmus bir curuf

36
19
yanıtYanıtla
recep:

öğrenciye serbest kıyafet giydir, öğretmenin kıyafetini beğenme bu nasıl iş. . . . . . . . . . . . . . . . .

45
9
yanıtYanıtla
ali:

hadi lan ordan. o çalışmaya 1000 lira bile çok. o maaşa bi öğle öncesi bi öğle sonrası olmak üzere 2 sınıfın sorumluluğu verilmeli. hangi çalışan günde 5 saat çalışıyo ayda 3 4 ay tatil yapıyo.

yanıt0
yanıt0
Tüm 379 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title