Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

AK Parti Yalova Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığınca teşkilat mensuplarına sosyal medyanın doğru kullanımı hakkında eğitim verildi.

AK Parti Yalova Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığınca teşkilat mensuplarına sosyal medyanın doğru kullanımı hakkında eğitim verildi.

İl Başkanlığı toplantı salonundaki eğitimde ana kademe, Kadın ve Gençlik kolları yönetimlerine medyada hükümet icraatları ve il faaliyetlerinin daha etkin göz önüne serilmesi hakkında bilgiler verildi.

Eğitim veren Yalova İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya başkanı Mustafa Toraman burada yaptığı konuşmada, sosyal medyanın, siyasete, iletişim alanına ve siyasal iletişime etkileri konusunda ön çalışma yaptıklarını söyledi.

Kendimizi sosyal medyada çok daha iyi konumlandırabilmek, sosyal medyadan çok daha etkin istifade edebilmek için bir çalışma yürüttüklerini belirten Toraman şunları kaydetti:

"Türkiye'de 36 milyon twitter hesabı var, bunların 31 milyonu aktif kullanıcıdır. Yaklaşık 5 milyon sahte hesap vardır. Türkiye genelinde 10 milyon üyemiz var. Biz bu süreçte, özellikle sahte hesaplar, yönlendirilmiş bir takım hesaplar üzerinden hakareti, iftirayı, yanlış bilgiyi, dezenformasyonu, karalamayı gördük. Buna yönelik elbette biz de sosyal medyayı, hem topluma doğru bilgi vermek, hem kendi iletişimimizi kurmak, yaptığımız icraatları toplumun geniş kesimlerine sunmak için teşkilatımız, parti mensuplarımız sempatizanlarımız tarafından en aktif anlamda kullanmalıyız. Elbette buradaki en önemli hassasiyetimiz, bize yapılan özellikle son dönemde hakarete, iftiraya veya yanlış bilgilendirmeye ve toplumu tahrik edici unsurlara yönelik cevap vermek değil. Tam tersi doğru iletişimi kurmak üzerine bir yapılanma gerçekleştirmek istiyoruz."

-Hastane duvarlarına çizgi film kahramanları

Sağlık Bakanlığı Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yalova Devlet Hastanesi Çocuk Servisinin duvarları çizgi film kahramanları ile süslendi.

Karagöz, Hacivat, Keloğlan gibi Türk masal dünyasının kahramanları süslemeler için seçildi.

Uygulama ile çocuk servisinin duvarları, tedavi görmekte olan çocuklarda oluşan olumsuz düşünceleri azaltmak ve hastane korkusunu yenmek amacıyla çizgi film kahramanları ile donatıldı.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Sezen, uygulama ile ilgili şunları kaydetti:

"Bu şekilde çocuklarımızın korkularının ve endişelerinin azalacağını düşündük. Artık çocuklarımız servis koridorlarında dolaşırken hem korkuları azalmakta hem de nerede olduklarını unutup hastanede kalış süreleri daha sorunsuz geçmekte. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuk servisimizde yatan tüm çocuklarımıza acil şifalar diliyorum."

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Öztürk de hastanede yatarak tedavi olmak zorunda kalan minik misafirlerin masal kahramanlarıyla hayal dünyalarına ulaşmak, korku ve tedirginliklerini azaltmak istediklerini kaydetti.

-Yalova'da şehir içi trafiği

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ilgili birim amirlerinin de katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Salman'ın makamında gerçekleşen toplantıya Fındık'ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Akçay, Trafik Denetleme Şube Müdürü Celil Cepli ve Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kaan Dumantepe katıldı.

Kent merkezinde yaşanan ulaşım sorunlarının ele alındığı toplantıda daha önce yapılan uygulamalar konuşulup, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler görüşüldü.

Salman, trafiğin sorun olmaktan çıkarılması için sürekli mesai harcadıklarını belirterek, "Kısa vadede yapılabilecek konular neler, bunların üzerinde durduk. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak bazı prensip kararları aldık. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile de paylaşarak uygulamaya geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toraman Vefa Salman AK Parti Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title