Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, konuşan Yıldız, bu aydınlık yolda kararlılıkla, el ele, omuz omuza birlikte yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Dil, din, ırk ayırmadan tüm vatandaşlara daha iyi hizmet vermeye devam edeceğini belirten Başkan Salman, Yürüyen Köşk'ün maketini Başkan Yıldız'a hediye etti.

Yıldız, Salman'a Alevi vatandaşlara yönelik yapmış olduğu katkıları için teşekkür etti.

Yalova'da kültür sanat etkinlikleri

Yalova Belediyesi tarafından aylık düzenlenen kültür sanat etkinliklerinde geçen yıl 3 bin öğrenci tiyatro ile buluşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeniden başlayan ve yaz sezonuna kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında bu yılda 5 bin kişinin sinemayla buluşturulacağı duyuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile geçtiğimiz yıl yapılan protokol kapsamında çocukların tiyatro ile buluşturulduğunu belirten Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, her yıl hedeflerinin daha da büyüyeceğini belirtti.

Güner, şunları kaydetti:

"Birçok organizasyonu orada gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Kültürel faaliyetlerin yanı sıra çevre düzenlemeleri yaparak da estetiğini arttırdık. Bahçesinde peyzaj düzenlemeleri yaptık. Tiyatrosuyla, kütüphanesiyle, derslikleriyle çocuklarımızın faydalandığı bir konsepti orada oluşturduk. Tiyatro etkinliklerinin yanı sıra 6 branşta çocuklara ücretsiz olarak kurslar verilmekte. Çocuk Tiyatrosu'nun yılın her günü faaliyette olması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz."

Dünya Engelliler Günü'ne doğru

Yalova Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 53 engelliye araç yağmurluğu dağıtacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 19'u manuel, 34'ü akülü araç sahibi toplam 53 engelliye 1 Aralık Perşembe günü saat 16.30'da Raif Dinçkök Kültür Merkezi Fuaye alanında yapılacak törenle kışın korunaklı hareket etmelerini sağlayacak araç yağmurluğu verilecek.

Su geçirmez kumaştan yapılan kaynak bantlı, yağmurluklarda gece yolculuğu için reflektör aksesuarı da bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title