Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ve Birlik Müdürü İ. Bakır Damar'ı makamında ağırladı Ziyarette çevreci birliğin yürüttüğü çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ve Birlik Müdürü İ. Bakır Damar'ı makamında ağırladı

Ziyarette çevreci birliğin yürüttüğü çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) üyesi olan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği'nin Türkiye'de tek çevre birliği olduğunu belirterek, Marmara ve Ege Bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren birliğin çalışmaları hakkında Salman'a bilgi verdi.

"Doğa harikası kentimize hoş geldiniz" diyen Salman ise şunları kaydetti:

"Aynı coğrafi yapıya sahip kentlerin ortak projeler üretmesi kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı inancındayım. Çevrecilik bilinciyle çalışmalarını sürdüren sizleri, yeşil ile mavinin birleştiği, yüzde 60'ı orman olan kentimizde ağırlamaktan onur duyuyorum"

-Av ve avcı kontrolleri

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şubesi Av Koruma ve Kontrol ekipleri, 2015 yılında toplamda 822 avcı kontrolü yaptı.

Yalova Şube Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, koruma ve kontrol faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi. Faaliyetlerin gündüz ve gece gerçekleştirildiği belirtildi. Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Av sezonunun açılmasıyla birlikte gece ve gündüz av koruma ekipleri çalışmalara devam etmektedir. Gece ve gündüz koruma kontrol faaliyetlerinde 2015 yılında toplamda 822 avcı kontrolü yapılmış 37 kişiye cezai işlem yapılmıştır. 2016 yılında havaların soğumasıyla av için daha uygun bir ortamın oluşmuş ve bunun bilincinde olan av koruma ve kontrol ekiplerimiz daha yoğun bir av koruma ve kontrol faaliyetine başlamıştır. İl Şube Müdürlüğümüz tarafından yasak avcılığı engellemek için mücadele hız kesmeden devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Cahit İnceoğlu Vefa Salman Türkiye Yalova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title