Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürlüğü tarafından 500 kınalı keklik doğaya bırakılacak.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürlüğü tarafından 500 kınalı keklik doğaya bırakılacak.

Yalova İl Müdürü Nevzat Alğan, yaptığı yazılı açıklamada olumsuz çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle yaban hayvanlarının bir kısmının neslinin tükenme noktasına geldiğini ifade etti.

Şube müdürlüğü tarafından doğal yaşamın korunması için çalışma yapıldığını belirten Alğan, "Bu doğrultuda Afyon Karahisar Kanatlı Yaban Hayvanı Üretme istasyonundan 500 adet kınalı keklik tahsisi yapılmıştır. Tahsisi yapılan kınalı keklikler Armutlu ilçesi Kapaklı köyünde yapılan voliyer içerisine yerleştirilmiştir. Voliyer içerisinde ortama uyum sağladıktan sonra kekliklerin doğaya salımı yapılacaktır. Keklik salımı yapılan sahada av yasağı uygulanmaktadır ve vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranmaları büyük önem arz etmektedir."

Bilek güreşi kursu açıldı

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bilek güreşi kursu açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, yaz kursları kapsamında düzenlenen kursu 1991 yılından bu yana toplam 17 kez Dünya veya Avrupa Şampiyonluğu kazanan Engin Terzi'nin vereceğini söyledi.

Kursa 40 öğrencinin başvurduğunu ve kayıtların devam ettiğini belirten Kaplan, düzenledikleri kurslarla öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Terzi de bilek güreşi sporunu gençlere aşılayarak sevdirmeye çalışacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title