Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Diyanet-Sen İl Başkanı Şuayip Akgün, "Berat Gecesi, kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan büyük bir fırsattır" dedi.

Yalova Diyanet-Sen İl Başkanı Şuayip Akgün, "Berat Gecesi, kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan büyük bir fırsattır" dedi.

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada Berat Kandili'nin Allah'ın sınırsız af, merhamet ve yardımıyla günahlardan bağışlanma günü olduğunu söyledi.

Bu gece bol bol dua edilerek tövbe edilmesi gerektiğini belirten Akgün, "Kusurlarından dolayı bağışlanmayı dileyen kullarını, Allah, her zaman affedeceğini ilahi kelamında bizlere müjdelemektedir. Fakat yanlışlıklarını anlayıp gerçek kulluğa, ilahi ve ahlaki ilkelere yönelmemiz için, bazı önemli zamanlarda biz kullarına daha fazla imkanlar sunmuştur. Berat Kandili de bu önemli günlerden biridir. Ayrıca bu gün mübarek Ramazan ayı için son büyük hazırlıktır" ifadelerini kullandı.

Altınova Belediye Başkan Oral'dan Berat Kandili mesajı

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Berat Kandili'nin, vatana, millete ve bütün insanlık alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Oral, yaptığı açıklamada bu gece bol bol dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Berat Kandili'nin Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirten Oral, şunları kaydetti:

"Milletimizin kandil olarak adlandırdığı bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar."

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet Sen Kandil Dağı Metin Oral Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title