Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin katılımıyla 220 fidan dikildi.

Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin katılımıyla 220 fidan dikildi.

Özel Murat Yıldırım Sağlık Lisesi, Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Çiftlikköy 75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Yalova Doğa İzci Kulübü öğrencilerin katılımıyla Mehmet Akif Mahallesi Kaplumbağa Sokağı'nda yaklaşık 8 dönüm alana 80 Himayala sediri, 80 akçaağaç, 25 çınar, 35 fıstık çamı olmak üzere 220 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, fidan dikim alanında yaptığı konuşmada, yaşadıkları toprakları ve çevresini yeşillendirmeye devam edeceklerini söyledi.

İlçe sınırlarındaki boş ve eğimli arazilerde yeşillendirme çalışmasında bulunacaklarını belirten Silpagar, "Böylece hem erozyonla da mücadele edecek hem de çevremizi yeşillendireceğiz. Geleceğimiz olan çocuklara bırakacağımız en önemli miraslarımızdan biri olan yeşili ilçemizin her alanında çoğaltmak istiyoruz. Ümit ediyorum bu fidan dikimi yarınlarımıza umut olacaktır" diye konuştu.

"Kültürler Buluşuyor" etkinliği

Subaşı Beldesi tarafından "Kültürler Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Hacı Ali Saruhan İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte kültürel giysiler, oyunlar ve yemekler tanıtıldı.

Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin farklı kültürleri bir araya getirildiğini söyledi.

Türkiye'nin değişik kentlerinin özellikleri ve zengin folklor kültürlerinin burada buluştuğunu belirten Kaya, "Burada amaç, Subaşı'nda yaşayan ve farklı illerden bu beldeye göç edip gelen hemşehrilerimizin aidiyet duygusunu geliştirmek, kentte yaşanan huzur ve güven ortamına katkı sağlamaktır" diye konuştu.

Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da etkinlikle beldedeki vatandaşların kültürlerini kaynaştırdıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Murat Silpagar Çiftlikköy Subaşı Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title