Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun'dan ziyaret.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin'i ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Coşkun, Yalova'da her kesimden insanı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Yeni müdürleri ziyaret ederek onlarla her zaman karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya hazır olduğunu ilettiğini belirten Coşkun, Yalova'nın güzel bir yer olduğunu ve burada görev yapmanın herkese nasip olmadığını ifade etti.

Cüzzam Haftası

Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, her yıl Ocak ayının son haftasının Cüzzam Haftası olarak ilan edildiğini bildirdi.

Dedecan, yaptığı yazılı açıklamada cüzzamın (lepra) Mycobacterium Leprae adı verilen bir bakterinin neden olduğu bulaşıcı bir hastalık olduğunu ifade etti.

Hastalığın kuluçka süresinin ortalama beş yıl olduğunu belirten Dedecan, "Cüzzam yüksek oranda infeksiyöz (bulaşıcı) değildir. Tedavi edilmemiş, enfekte hasta ile çok yakın ve sık temas edenlere ağız ve burun yolu ile damlacık enfeksiyonu şeklinde bulaşır. Bulaşma genellikle aynı aile içindeki büyüklerden 10-11 yaşına kadar olan çocuklara yönelik olarak ortaya çıkmaktadır. Cüzzam vücutta deride ve sinir dokusunda hasarlara neden olmaktadır. Bu nedenle bu haftanın amacı, toplumun cüzam ve cüzamlıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkularını önleyerek cüzam hastalığının erken teşhis edilmesinin sağlanması, dünya standartlarına uygun bir şekilde tedavisi ve izlenmesiyle hastaları topluma kazandırmaktır" ifadelerini kullandı.

"Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı"

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından "Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında, 2.,7. ve 9. Sınıf öğrencilerine eğitim verildiği bildirildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarıyıl dönemi boyunca 2 ilkokul ve 3 ortaokulda toplam bin öğrenciye trafikte yaya olma, yolculuk yapma ve bisiklet sürme kuralları eğitimi verildiğini ifade edildi.

Küçük yaşta trafik bilinci oluşturulmaya çalışıldığının belirtildiği açıklamada ikinci yarı yılda da eğitime devam edileceği kaydedildi.

Sahipli ve Sahipsiz tüm Hayvanlar kayıt altına alınıyor

Yalova Orman Şube Müdürlüğü, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışma başlatıldığı bildirildi.

Yalova Orman Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Yalova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Çınarcık Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve çevrede çalışma yapıldığı ifade edildi.

Merkezlere toplam 1800 parça mikroçip ve kulak küpesi, 3 adet mikroçip okuyucu ile 3 adet kulak küpesi pensi dağıtıldığının belirtildiği açıklamada çalışmaların devam edileceği bildirildi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Temel Coşkun Ak Parti Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title