Haberler

Yalova'nın 19 Günlük Suyu Kaldı

Güncelleme:

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'daki su sıkıntısına ilişkin, barajdaki doluluk oranının yüzde 10-11 civarında olduğunu söyledi.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'daki su sıkıntısına ilişkin, "Şu anda barajdaki doluluk oranımız yüzde 10-11 civarındadır. Yalova'nın su tüketimine göre yaklaşık 19-20 günlük bir suyumuz var" dedi.

Nergiz, ilin su ihtiyacının karşılandığı Gökçe Barajı'nda su miktarındaki düşüş nedeniyle su kesintilerine başlandığını söyledi.

Bu kesintilerin önlem amaçlı olduğunu belirten Nergiz, şöyle devam etti:

"Şu anda barajdaki doluluk oranımız yüzde 10-11 civarındadır. Yalova'nın su tüketimine göre yaklaşık 19-20 günlük bir suyumuz var. Su kesintileri, belediyelerle görüşülerek yapılıyor. Hükümetimizin ve Bakanımızın yaptığı gerçekten çok güzel projeler var. İlerisi için susuz kalacağımızı düşünmüyorum. Hükümetimiz destek oluyor. Kurtköy isale hattımızı bir an önce yetiştirmek için ekipler çalışmaktadır. Şu anda kuyularımızla ilgili bir çalışma var. Kuyularımızın da bağlantısı yaklaşık bir ayda bitecek. Yani hükümet tarafından her şey yapılıyor. Hükümetin yaptığı projeler yaklaşık 15-20 gün sonra bitip havzaya su vermeye başlandığında susuz kalmayız."

Yalova'daki su tüketiminde kayıp kaçak oranının yüksek olduğunu vurgulayan Nergiz, ihbar konusunda vatandaşlardan destek istedi.

Kayıp kaçakların tespiti için ekip kurduklarına değinen Nergiz, 185 numaralı telefon hattına gelecek ihbarlar doğrultusunda müdahalede bulunacaklarını anlattı.

İlde su tüketiminin, Türkiye ortalamasının üç katı olduğunu aktaran Nergiz, inşaatlarda, araç ve halı yıkama tesislerinde su kullanımının sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

Kentteki park ve bahçelerde şebeke suyu kullanıldığını öne süren Nergiz, "Bunlarla ilgili tedbir alınmalı. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz, belediye de yapmalı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yalova Gökçe Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Come back to past:

CHP li belediyesini ilk isi Yalova yi 1960 li CHP li Türkiyesine geri göndermek olduk. Tebrikler.

3
3
yanıtYanıtla
hoca:

arkadaş tam günlük su kesintisi mi olur..? üç saat olsun beş saat olsun. bu ağustos sıcağında insanları tam gün susuz bırakmak olur mu, ayıp..

4
0
yanıtYanıtla
aziz:

kaçak su kullananlar ve bunlara göz yumanlar,hakkımız haram zıkkım olsun,o suyla aldığınız abdest abdestmi,cenabet geziyorsunuz haberiniz yok.Ayrıca kurulduğundan beri akpye oy verdim bir daha tövbe,bakan burya gelip,öyle yapacaz böyle yapacaz,susuz bırakmayacaz ne oldu sayın bakan,bir çıkıpta açıklama yap.Su kenti yalova Türkiyede susuz kaldı:Küçücük baraj durmadan büyüyen nüfuz.Siz oy için yatırımınızı doğuya yapmaya devam edin.BU hükümetin yalovaya gram faydası olmadı.Yalova millet vekilleride işe yaramaz.Muharrem ince show yapmayı bırak bu konulara eğil.Yazık yav...

3
0
yanıtYanıtla
Cilo:

belediye baskanina yaziklar olsun, kacak su kullanimindan dolayi halki nasil bu sekilde cezalandirabilir. su kesintisi 24 saati gecti su an böyle bi rezalet olamaz !

3
0
yanıtYanıtla
bahar:

belediye oy toplamak adına kacak su kullanımına göz yumuyor.vatandaş mağdur.kimin umrundaki... bu sıcaklarda insan çileden çıkıyor.bu tedbirler için geç kalınmadı mı??belediyee lay lay lom

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title