Haberler

Yalova Belediye Başkanı: Su Problemi Bugün İtibariyle Kısmen Çözülecek

Güncelleme:

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, içme suyu sıkıntısının bugün itibarıyla kısmen çözüleceğini ve aşırı tüketim yapan bazı işletmelere yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kentteki içme suyu sıkıntısının bugün itibarıyla kısmen çözüleceğini belirterek, tasarruf önlemleri kapsamında aşırı tüketim konusunda bazı işletmelere yaptırım uygulanacağını ifade etti.

"SIKINTIYA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıkıntının giderilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Bunun iki aylık bir sorun olmadığını ve eskiye dayandığını savunan Salman, "Tabii Gökçe Barajı'nda su seviyesinin bitme noktasında olması, sorunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Gerek orayı işleten Yeşil Körfez Su Birliği gerekse onun büyük ortağı Yalova Belediyesi, alınması gereken ne tedbir varsa hepsini almaya başlamıştır" dedi.

Kurtköy Deresi'ndeki suyunun bugün Gökçe Barajı'na bağlanacağını anlatan Salman, barajın dibinde bulunan 10 gün yetecek suyun pompalanarak kullanılabilir hale getirileceğini dile getirdi.

SU SIKINTISI DSİ TARAFINDAN AÇILAN KUYULARLA ÇÖZÜLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova'nın içmesuyu sıkıntısına el attı. Yalova Acil İçmesuyu Temini adı altında, ilave su temini maksadıyla 25 adet derin su kuyusu açan Devlet Su İşleri (DSİ), verimli olan 15 adet kuyuya pompa koyarak saniyede toplam 226 litre suyu Yalovalıların kullanması için temin edecek. Bugün itibariyle bu kuyuların 7 âdeti devreye alındı ve saniyede 87 litre su temin edildi. Kalan kuyular ise 15 Eylül'de devreye alınacak.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, yakın gelecekte Yalova ve ilçelerinde içme ve kullanma suyu sıkıntısı yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. DSİ tarafından tamamlanarak devreye alınan Kurtköy derivasyonu isale hattı ile saniyede 150-200 litre suyun Gökçe Barajına aktarılması planlanıyor. Bugün itibariyle Gökçe barajına verilen su miktarı saniyede 187 litre, Yalova'ya verilen su ise saniyede 518 litre.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Salman Kurtköy Yalova Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title