Haberler

Yalova'daki Mağaralar Turizme Kazandırılacak

Yalova'daki mağaraların turizme kazandırılması ve bazı doğa sporlarına uygun hale getirilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Yalova'daki mağaraların turizme kazandırılması ve bazı doğa sporlarına uygun hale getirilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin üç büyük ili İstanbul, Kocaeli ve Bursa'ya yakınlığı dolayısıyla Yalova'nın coğrafi konumunun önemli olduğunu söyledi.

Bitki örtüsü, trekking parkurları ve yer altı mağaralarıyla Yalova'nın doğal bakımdan çok zengin bir bölge olduğunu vurgulayan Karatekin, şöyle konuştu:

"Yalova'nın trekking parkurlarını gözlemleyip değerlendirirken bu güzergahlarda çok sayıda mağaranın varlığını tespit etme imkanımız oldu. Tabii bunların bir kısmının keşfedilmesi, güzergahlarının, yollarının açılması gerekiyor. Bunlar yapıldığı takdirde zannediyorum insanlarımız buralara daha fazla ilgi gösterecek ama şu haliyle de özellikle trekking ve dağcıların ilgisini çekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, Yalova'nın bilinen turistik özellikleri, denizi, güneşi, tarihi değerleri ve termal kaynaklarının yanı sıra özellikle doğası üzerinde de ağırlık olarak duruyoruz. Gerek mağaraları gerekse Yalova'nın faunası, bitki örtüsü olsun, bütün bunları gün yüzüne çıkarmayı ve insanımıza tanıtmayı önemsiyoruz."

Bölgede turist rehberliği yapan Hızır Pusal da özellikle Kurtköy Vadisi'ndeki mağaralara vatandaşların ilgi gösterdiğini anlattı.

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden de mağaraları görmek için gelenler olduğu bilgisini veren Pusal, "Burada birçok mağara keşfedilmeyi bekliyor. İrili ufaklı, derinliği 20 metreden başlayıp 300 metreye kadar çıkan, zor girişli mağaralarımız var. Bu gibi yerlere inmeye istekli kişileri buraya bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kurtköy sakinlerinden Mustafa Tutuk ise trekking ve fotoğraf çekmek için bilhassa hafta sonlarında çok sayıda grubun geldiğini ve bu durumdan memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Marmara Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title